pondělí 17. ledna 2011

Hana No Star Kaidou

NES hra Hana No Star Kaidou je zvláštní jednak tím, že je japonská, druhak je to hra oplývající zajímavou premisou. Ovládáte totiž ne jednu, ale dvě postavičky. Zaráz!

Tím se běžná plošinovka mění na těžko představitelná muka na klávesnici, NES ovladači nebo PSP, podle toho, na čem to zrovna hrajete. Já bych to ale doporučoval raději nehrát! Přece jen, nervy vám ujedou ne jednou, ale víckrát a za to žádná hra, jakkoli originální, nestojí. S tou originalitou to taky nebude žhavé - minimálně jedna další na stejném principu existuje na tomtéž systému (ale oproti této hře jde o bludiště), ale co, originalita ve hrách je stejně jen o tom, kdo s tím tvarem nebo odstínem barvy přijde dřív. Čili je fajn, že hra z poloviny osmdesátých let přináší takovýto čerstvý prvek, ale mnohem důležitější je, JAK se to hraje.

První level je masakrálně obtížné zdolat bez jediného úmrtí jedné z vašich dvou postaviček. Hned na začátku proti nim vyjede motorka, aniž byste to čekali a bác, pravá postavička to má za sebou. A co hůř, druhá nemůže pokračovat, protože jsou obě postavičky svázány jedním životem, takže pokud jedna zahučí do jámy, nebo ji zabije něco (padající kamínek) nebo někdo (nepřátelská postavička nebo motorkář), druhá končí také. V tom je ona obtížnost. A aby to bylo ještě složitější, můžete, ale spíš si musíte nastavit vzdálenost, která bude obě postavičky od sebe dělit, takže při skákání ještě musíte štelovat ono ideální rozestoupení, aby pravá dopadla na pevnou půdu a ta levá přeskočila překážku.

Podle tohoto videa se vám to může zdát jako velice lehké, a ten hráč, který video pořídil jako "velký nešika". Teprve až hru zkusíte, a to nedoporučuju, zjistíte, jak těžké je skákat přes propasti se dvěma panáčky najednou. Zdá se, že pro něco takového není lidský mozek stavěný.



zeal

0 komentářů:

Okomentovat