sobota 19. října 2013

Interesting Vision: Škrábeme z webu

Na běžné blogování není tolik potřebného času, tak jsem si řekl, že alespoň poukážu na dvě (dost možná i tři) zajímavosti, které třeba i někoho dalšího zaujmou.


SPACEBASE DF9

Firmička Double Fine vyrobila malou nezávisle vypadající strategii, v níž je za cíl budovat a bránit svoji vlastní vesmírnou stanici. Přitom to vypadá jako hra ze začátku devadesátých let a to je možná docela fajn, protože ani víc není třeba. Hratelnost je klasické UFO, či Laser Squad, mixnutý s Dungeon Keeperem a podle videa na Eurogameru to zřejmě je slušná legrace, která bude stát za zahrání. Alfa se dá hrát již teď. No není to lákavé? Starat se o svoji vlastní Deep Space, eh, Double Fine 9 a vraždit mimozenšťany hezky v klídku na svojí roztomilé staničce. Húúúú. Co chtít víc?

http://www.eurogamer.cz/articles/2013-10-17-v-nejnovji-hre-double-fine-mete-vest-vlastni-vesmirnou-stanici


RUBE WORKS

Od bývalých zaměstnanců Lucas Arts (a že jich po světě běhá spousta), a jednoho velmi významného zaměstnance téže firmy, Davida Foxe (Maniac Mansion, Zak McKracken), se na mobilech již brzy objeví logická hra Rube Works. V ní se dennodenní problémy řeší těmi nejkomplikovanějšími způsoby. Čím komplikovanější řešení najdete, tím více bodů od herního systému dostanete. Tak tomu říkám koncept, který není nastokrát provařený. A na mobil jako přímo stvořený. Incredible Machine modifikovaný pro ty nejúchylnější jedince, zdá se. Budu brát všemi dvaceti.

https://www.facebook.com/RubeWorks

Tak, dnes už se škrábat nic nebude. Ale nebojte, příště vyškrábnu něco minimálně stejně zajímavého.

zeal

pátek 11. října 2013

Zlatý joystick


Je další rok. Zase se uděluje zlatý joystick.

Uh?

Pokud, podobně jako já, tápete, o co jde, tak vězte, že je to herní cena, kterou uděluje stránka computerandvideogames.com. Tam je třeba se zaregistrovat a jít hodně dlouhým procesem znamenajícím asi hodinu utrpení, kdy bojujete svým hlasem vůči nestabilní, padající stránce, která ne a ne vás pustit dál. Četl jsem, že se prý někomu podařilo poslat hlasy až po tříhodinovém (!) refreshování...

A kdo by dělal takovou hovadinu? Ten, kdo chce získat Civilizaci V anebo Mafii 2 zdarma! Jak taky jinak, hráč za to něco musí dostat a jen šance na výhru v soutěži, kterou vyhraje stejně někdo jiný, dnes už vážně nestačí. Tak jsem neodolal a taky poslal hlasy svým oblíbencům. Jenomže, dostat dnes něco zadarmo prostě nejde jen tak a asi proto se mi po zahlasování na výše zmíněném odkazu a další registraci na stránce sponzora, kde jsem si měl vybrat hru zdarma, stala taková nepříjemnost: ona totiž byla v nepořádku nejen stránka Computergames, ale i sponzora GMG, která mi nechtěla uvěřit, že jsem odvolil. OMG.


A já tu Civilizaci V chtěl na Steam jakože jo, tak jsem se zaregistroval na Computergames podruhé. A co nevidím? Ten dlouhatánský proces, kde se vybírá asi v patnácti kategoriích, už nemusím opakovat, protože stránka má moje hlasy dobře uschované v paměti. Takže jsem po druhé registraci pouze kliknul na send votes, tedy ty hlasy, co už byly předtím namačkány a stránka už jen děkovala a slibovala hru zdarma. Tak jsem naťukal opět ty stejné údaje na GMG. A nic...

Až po dalším zapátrání jsem se dozvěděl, že to nefunguje více lidem a že GMG má na svém fóru napsáno, že to Oooops znamená to, že stránka říkat, že mi hra zaslat do 24 hodin. Aha! To jsem pak dostal nápad, že bych si naťukal ještě pár her jakože navíc. A tak jsem to udělal. Hry mi ještě nepřišly všechny, ale na pár kontech se už Steam účty objevily. Zatím jen pro Civilizaci V, ale Mafia 2 doufám taky dřív nebo později přijde. A další dobrej efekt je ten, že jsem asi desetkrát podpořil mé favority v žebříčku, který není moc prestižní, ale nakonec proč ne. Nakonec, pokud Borderlands 2 získá o jednu cenu navíc, budu jen rád.

Během dopisování článku mi přišel (zatím) jeden navíc pro Civilizaci V, takže pokud ještě nemáte, tady je jeden Steam kód v hodnotě 750 Kč:

57HCY-F5XN0-MR9LW

Případně sem vystavím další.

Mafia 2 na Steam: CQ8NK-FBYV2-CWZAQ
Civilization V na Steam: ACF4Y-JA0N7-RWCJW
Mafia 2 na Steam: V2G04-DWJ8B-BMK98

zeal

středa 9. října 2013

Co musím dokončit/udělat

Musím dokončit offline verzi blogu, což se mi snad podaří, tím spíše, když to sem napíšu hnědě na žluté pozadí. Jsem i chtěl počkat na okamžik, až se vrátím z obchodu s Android tabletem, a že bych jako na něj udělal tu offline verzi v Epub tabletovským formátu, ale z koupě tabletu asi sešlo. Alespoň prozatím.

Musím dokončit androidí prvotinu.

Musím dojet Alieny: Colonial Marines, snad se mi ty sejvy nikam nepoděly.

Musím pouvažovat, zda mám dál psát na KK, protože vůbec, ale vůbec, nevím, kdo teď to KK čte. Co je to za lidi? Ti stejní čtenáři, jako v roce 2010, asi už bohužel ne. :(

Musím vyměnit svoji myš. Už se mi chudák vypíná, zapíná tak často, že mi to vyloženě vadí.

Musím zase začít psát povídky. A to odkládám už delší dobu. Musim s tim něco udělat.

Musím dočíst druhý, nebo třetí, Level. Ty články se mi tu začínají hromadit.

Musím začít hrát Deadly Premonition, neboť nějaký důvod.

A to by stačilo. Musím končit.

zeal

úterý 1. října 2013

Tohle mi dorazilo poštou od Guido Henkela!

Na blogu jsem to tu ještě asi nezmiňoval, ale to jen proto, že jsem chtěl počkat na ten správný okamžik, až mi to přijde a já to budu moci vyfotografovat pro fandy, či jen ty zvídavé čtenáře, kteří si rádi počtou o tom, co jsou ty herní celebrity vlastně zač! Tak tedy, Guido Henkel je známý nejlépe jako producent té velké RPG hry, hry, na kterou spousta hráčů velmi kladně vzpomíná, zvané Planescape: Torment. Její pokračování je již několik měsíců (ve skutečnosti spíše už několik let) ve výrobě. Na něm se Guido ale neúčastní, protože, a to si jen myslím, vracet se na místo činu jen proto, abyste dělali na kopii perfektní hry, která uhranula tolika hráčům a hráčkám, je prostě zbytečné. Skuteční umělci se neobávají vrhnout se do neobjevených, neznámých končin, a tam tvořit něco nového, příběh, který si hráči ještě neměli tu možnost prožít. Deathfire: Ruins of Nethermore je oním herním titulem, který podobně jako Realms of Arkania nabídne z pohledu očí ultimátní RPG zážitek, a já nemám nejmenší důvod nevěřit tomu, že se to povede (stačí se jen podívat na seznam her, na kterých se Guido podílel).

Nejen, že jsem se dostal do focus groupy připravovaného Deathfire, ale dokonce jsem po přihlášení se přes formulář na GuidoHenkel.com vyhrál v soutěži, kde jedna z cen byla patnáctá sezóna South Parku. Co ale vyloženě vystřelilo horní stříšku mého náladometru, byl Guidův nápad, který se u něj zrodil potom, co slyšel, že mám krabičkovou originálku Realms of Arkania: Stíny nad Rivou a Planescape: Torment, přibalit mi k ceně i jednu svoji knížku Jason Dark, podepsanou a s věnováním k tomu. Wowza!




Nádhera. Guido je nejen machr na počítačové hry, ale i fantastickej chlápek. Tak a teď jsem dostal vážně pořádnou chuť znovu si zahrát nějakou tu fantastickou hru, na které pracoval. Ale kterou?  ;)

zeal