úterý 12. dubna 2011

Sony a hackeři

Mě samého by tahle kauza hacknutí PS3ky vůbec nezajímala, ale když nám o tom ti naši žurnálisté pořád píší, tak se musím k tomu chtě nechtíc vyjádřit, abych jakože taky k tomu něco svýho řekl.

Přímo k onomu hacknutí jen to, že by bylo fajn, kdyby z toho vzešlo alespoň něco pěkného, nějaký homebrew kdyby se tvořil, jenže nic použitelného se prý stvořit nepodařilo, co jsem četl. Ale. Podařilo se vrátit Linux? Nevím, ale podle naštvanosti hackerů, co se zvou "Anonymní, ehm, Legie", to vypadá, že Linux se vrátit asi nepodařilo. Zato se ale podařilo shodit asi na dva dny nějakými primitivními útoky PSN a pár stránek poskytujících informace hráčům, a tudíž ti, co hlavně přišli na buben, byli hráči. To není žádné překvapení, protože hackeři vždy škodili především obyčejným lidem - možná i proto, že od nich nikdy nehrozila žádná reálná odveta, ale hlavně asi z důvodu, že nabourat se do takového běžného počítače bylo mnohem lehčí.

Takže... Rozhodně neschvaluju hackování PSN. Linux je mi úplně volný a kdybych si ho chtěl někdy nainstalovat, rozhodně ho nebudu nesmyslně dávat na herní konzoli, ale na PC. Jinak myslím, že kauza dopadla šťastně pro všechny strany. Hacker dostal doživotní zákaz hackovat, Sony s tímto nechala, v této době už neškodného, hackera jít a herní média si zase můžou napsat článeček navíc. Blogeři rovněž můžou sepsat nějaký pěkný text, v němž si můžou vylít srdíčko, nebo prostě napíšou pár suchých vět, kterými celou tuhletu událost shrnou.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat