čtvrtek 1. prosince 2011

5 mých nejoblíbenějších KK článků

Na blog Kultura kriplů jsem jednu dobu psal hodně rád. Napadlo mě, když už jsem tu trochu bilancoval v předchozím článku o CC, že bych totéž mohl udělat i ohledně mého přispívání na KK. Následně jsem vybral pět svých nejoblíbenějších postů, které si třeba můžete přečíst, pokud jste ode mě na KK zatím ještě nic nečetli.




Pořadí je čistě náhodné - tedy v rámci možností.

Adventury, kam jste zmizely. Ptám se v květnu 2009 čtenářů a ti mi odpovídají, že adventury se stále vyrábějí, jen továrny se přesunuly kamsi do zemí třetího světa.

http://www.kulturakriplu.net/2009/05/adventury-kam-jste-zmizely.html

Heavy Rain. Zahrál jsem si nejlepší hru roku 2010 v podstatě v den, kdy se objevila na trhu díky jednomu nejmenovanému internetovému obchodu, který mi ji zapůjčil oplátkou, že na ni po dohrání sepíšu recenzi. Velmi odvážný krok od manažerů onoho obchodu, jelikož Heavy Rain byla moje první recenze.

http://www.kulturakriplu.net/2010/03/heavy-rain.html

Síla inspirace je název článku, ve kterém se zaobírám otázkou, zda v herně softwarovém průmyslu existuje originalita a co přesně znamená, když se řekne herní žánr. Na to, že jsem odnikud neopisoval jde myslím o celkem vydařené čtivo.

http://www.kulturakriplu.net/2009/04/sila-inspirace.html

The Real Ghostbusters. Takhle to vypadá, když se ujmu klávesnice ve čtyři ráno po návratu z divokého koncertu. ;) Článkem jsem přesvědčil současného redaktora SCORE, aby si pustil první epizodu. A jak to tak bývá, sto lidí a sto chutí. Kreslení Ghostbusteři jsou "plytký dětský bublifuk", byl vyřčen ortel pod dlouho psaným článkem.

http://www.kulturakriplu.net/2009/06/real-ghostbusters.html

Zabíječ snů u Painkillerů. To je tak, když pouhé věty na vyjádření prostoty herního zážitku nestačí. V článku jsem se pokusil vyždímat svoje básnické střevo. Někomu se to líbilo, takže úspěch. ;)

http://www.kulturakriplu.net/2009/10/zabijec-snu-u-dreamkilleru.html

Honorable mentions: Battlefield Heroes, Důležitost příběhů v počítačových hrách, Prison Tycoon, Kvantový skok: Něco jako adventura, a možná ještě něco dalšího

zeal

0 komentářů:

Okomentovat