úterý 7. ledna 2014

Souperman: Jak dopadl v soutěži

 

Moje hra Jediná šance, jak zneškodnit Soupermana (Only One Chance to Kill Souperman) se v soutěži Ludum Dare umístila na celkovém 1003. místě (což rozhodně není místo poslední). Pořadové číslo ale není až tak důležité, jako fakt, že nakonec sklidila velmi pěkné (a některé i poučné) komentáře.

"Good fun, well done :)"
"The game idea was good, but it was boring. There simply wasn't much to do."
"This is probably the shortest game I've ever played :) Liked the arts."
"Poor Superman."
"Really annoying having to refresh the page in order to try a second time."
"Too bad you've not implemented a "try again button". We have to wait and it breaks dynamics."
"Take that, Souperman ! Nice game idea."
"The idea was certainly fun, the game needs a 'try again' tho!"
"Funny idea. Souperman, are you ok...? Nice work for a first entry."
"good idea! You pushed the concept end!"
"Haha, that's funny."
"intresting, but there isnt much play in it. music and the intro screen is nice though."
Co se jednotlivých kategorií týče, Souperman se umístil na velmi pěkném 254. místě po stránce využití tématu soutěže. Audio stránka zabodovala také a za 642. místo můžu být hodně rád, protože hra NEMÁ žádné zvuky, pokud nepočítáte hudbu. Grafika, čili moje pixelová kresba Soupermana sice zaujala, ale herní grafika už trochu méně, takže 750. místo v této kategorii je celkově také docela pěkné. Inovace a zábava spíše pohořela, což se u hry s kanónem a jedinou střelou jaksi počítalo už dopředu. V kategorii Coolness hra na celé čáře vybuchla a to mě jen motivuje, abych se v příštím kole soutěže Ludum Dare zaměřil právě na tento aspekt a vynasnažil se udělat co nejvíc cool hru, jak jen to bude v možnostech mého programátorského umění.

Celkově to tedy byla skvělá zkušenost. Pozitivní ohlas (ale i ten, který pravdivě poukázal na chyby) mi jen potvrdil, co jsem si celou dobu u tvoření svého soutěžního příspěvku myslel, a to, že tvoření her za tu dřinu stojí.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat