čtvrtek 15. dubna 2010

Proč nestojí časopisy méně?

Proč máme platit za obyčejný herní časopis dvě stovky až čtvrt tisíce korun? Protože je u nich příloha ve formě DVDček, popřípadě holícího strojku? Kdo potřebuje druhý holící strojek nebo DVD plné všeho možného, co se dá postahovat po internetu? No fajn, plné hry, kolik ale skutečně stojí taková licence na hru, kterou koupím v obchodě okolo dvou stovek? Traduje se, že prý příloha stojí tak málo, že se opravdu nevyplatí prodávat časopis jen tak bez DVDček. Je také známo, že spousta lidí by si herní časopis kupovala, kdyby si jej mohli koupit bez oné přílohy. Zvedla by se tak prodejní čísla. Proč se teda k tomu nikdo nemá? Protože se pořád vyplatí mít slabé prodeje se současnou cenou. A pak, že se časopisy dělají pro čtenáře.

zeal

6 komentářů:

  1. Holici strojek ta nestal nic, zjavne to je "reklama" vdaka ktorej ten casopis funguje :)

    OdpovědětVymazat
  2. Holící strojek u herního časopisu především uráží moji inteligenci. :) Aspoň nějaký herní motiv bych tam čekal, Pacmana nebo tak. Kde jsou ty doby, kdy se reklamy v herním časopise předháněly (to je možná silné slovo, ale i tak) v začlenění herní relevance do svých reklam?

    Ještě bych dodal k článku: Strojky na holení nechceme, dejte nám motorovku k předplatnému nebo zlevněte! :)

    OdpovědětVymazat
  3. A pdf Level by sis koupil? Ja jo, napsal jsem Petrovi, jestli by tu nekdy byla ta moznost... (budoucnost je preci v online tisku a cteckach knih a casopisu a ipadu a mobilu a vseho), sem zvedavej, co odpovi :) Ja bych si taky chtel kupovat level, ale nechci davat takovy penize, kdyz me DVD nezajima.

    OdpovědětVymazat
  4. Level v PDFku? Záleželo by určitě na ceně. Pokud by byla víc než slušná, tak bych asi vážně preferoval čtení Levelu na svém mobilu před kupováním drahé papírové verze s DVD přílohou. Ale musel by tam ten rozdíl v ceně být opravdu markantní, a třeba i s podmínkou, že by to šlo koupit jen tak, že by si to člověk musel předplatit na rok. S cenou fakt nevím, 300 až 400 Kč na rok?

    Nejlepší by určitě byl jen papír s cenou okolo 80 Kč.

    OdpovědětVymazat
  5. Robotron: Jestli budeš moci, tak pak poreferuj, jak to dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  6. No nak na to neodpovedel, tak nevim...

    OdpovědětVymazat