pondělí 20. prosince 2010

Retro jako vděčné téma?

Level údajně prodá na stáncích už jen 4 až pět tisíc čísel měsíčně, Score se prodá víc. Inu, je jasné proč. Na obálce má Duke Nukema - kterého Score už nadobro pohřbilo v jednom nedávném článku (ale nevadí!). Na jméno Duke Nukem slyší každý, minimálně stejně tak dobře jako na Laru Croft. Proč tomu tak je, těžko říct. Duke měl nejlepší hlášky a zapamatovatelnej vohoz. Lara měla velký kozy, ehm. Gordon Freeman měl brýle. Jazz byl zelenej králík. Sonic byl modrej ježek. Mario měl knírek a modráky. Myslím, že každej bude souhlasit, že retro má něco do sebe už jen proto, že si každej dokáže představit, jak asi vypadá smajlík z Pacmana, nebo že si po letech dokáže poslepu vybavit tři ksichty vikingů z Lost Vikings. Schválně, kolik z vás dokáže to samé u Trine.

Ale abych tu nemlžil déle, než bych chtěl. Napadlo mě, že bych mohl CC koncipovat jako retro blog. Alespoň na čas, nebo na delší dobu, to by se ještě vidělo. Ani ne tak proto, že bych měl nějakou zvláštní slabost pro retro hry, jako spíš z důvodu, že mě jiná koncepce, minimálně v tuto chvíli, nenapadá. Zajímavé to bude i proto, že mám mnohem víc v oblibě nové hry. Žádný další "ach, takhle to bylo tenkrát" tu rozhodně pěstovat nebudu. A kdo ví, třeba blog chytí druhý dech...

zeal

3 komentáře:

  1. A nechces spis s retrem podporit High Voltage? Pry se tam hledaji novi retro maniaci, co se neboji obcas neco napsat.

    Ja uz sem slibil, ze tam taky neco napisu .)

    OdpovědětVymazat
  2. montana: hmm, vážně všude? A já si myslel, že jsem konečně natrefil na to správné téma, co tenhle blog posune zase někam dál. No taky můžu pokračovat stylem jako: právě sem přišel domů a zapnul kompa, juháhů, to zas bude mrtfejch nácků! Smrk do kapesníčku. :)

    Robotron: to bych nakonec mohl, pokud nebude vadit, že nesplňuju přesnej profil retro maniaka. :)

    OdpovědětVymazat