čtvrtek 24. listopadu 2011

Jaké hry chci hrát na PS Vita

PS Vita (nebo se to píše dohromady PSVita?) bude mít fantasticky ostrou OLED obrazovku s rozlišením 960 x 544 bodů. Bude mít dva touchscreeny, jeden vepředu a druhý vzadu -> což je velmi chytrý ovládací prvek, jelikož takto bude vždy vidět na obrazovku. U PS Vita se těším samozřejmě na nové díly, ale i na předělávky klasických sérií, např. MGS nebo LBP, a úplně nejvíc na zbrusu nové pokračování Uncharted.

Jaké hry bych ale viděl na PS Vita nejraději? Možná to bude znít překvapivě, ale byl bych hodně rád, kdyby se na Vitě objevily krásně vypadající 2D hry. Spousta 2D her. Krásných 2D her. Viz následující velmi pěkné obrázky z remaku amigácké hry Putty Squad. To vás prostě vrací zpátky do éry, kdy tyto hry vedly v tehdejších herních krámech, ale co to povídám, ve špinavých pirátských doupatech! Rád bych si zahrál nový díl Riskyho Woodse, lišáka Foxe, kapitána Comica, Jill!, Duka, Ricka, Davea, Jazze, Prince, Nickyho, Huga, a dalších v krásné grafické kvalitě. Prostě mít tu možnost kdykoliv z kapsy vytáhnout Vitu a zahrát si okamžitě některou z těchto her v parádní ostré grafice. To je natolik lákavá myšlenka, až by byla obrovská škoda, kdyby se tak nestalo.

Vita je podle mě úžasná platforma, na které můžou koexistovat hry jako Call of Duty a Risky Woods, aniž by to jednomu připadalo byť jen trochu podivné. LBP hráčům nedávno připomnělo, že 2D není zdaleka mrtvé, a vývojáři her na PS Vita by se toho měli zuby nechty chytnout. Rád bych si na Vitě zahrál novou pohádkovou point and click adventuru (klidně i pod novým marketingovým označením point and touch, who cares). Remake Kyrandie nebo noví 2D Goblini by u mě byli vřele VÍTAní.

Krom 2D her jsem určitě natěšenej na hry podporující Rozšířenou realitu (která má být o řádný kus dokonalejší než ta na PSP) a na originálně vyhlížející kousky, které ještě čekají na vytvoření žánrové škatulky.

A co takové strategie? Tycoony? Hlavně ne Prison Tycoon. První díl Civilizace v lepší grafice? S online podporou? Co dungeony? Nějaké velmi temné RPG. Cyberpunkovou RPG adventuru s upíry. Pokračování Bloodnetu?

Co se podle nejmenovaných zdrojů zatím chystá? Krom oznámených startovních her budou na Vitě hry z PSP, některé PS1 a PS2 hry. Bude možné hrát jakoukoli PS3 hru přes streamování, takže všechny díly Uncharted kdekoli v domě, a snad i mimo něj. Wow.

zeal




4 komentáře:

  1. Po tom, co mam zkusenost s hrami na iPhone (hezke, levne, ale s dotykovym ovladanim vetsina her zcela nehratelnych, nebo zjednodusenych na uroven pouhych hricek) a take co sem videl 3DS (fiasko), je PSVita skoro bezkonkurencni kus hardwaru. Skoro si rikam, ze to PSVita bude mit az moc lehky :) Za rok, za dva, az o neco zlevni a bude velka nabidka her, ktere tez budou levnejsi, si stopro poridim.

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak tebou zminene 2d staricke plosinovky moc na PSVita neocekavam. Neco se objevit samo muze, ale tohle uz je rekl bych skoro vysada prave Apple Store a Androidu, kde tyhle remaky za free, nebo dolar hodne frci. I kdyz tam jsou zase blbe hratelne pres dotyk obrazovku.

    OdpovědětVymazat
  3. Jj, na Vitu se taky fakt těším. Jen doufám, aby ty páčky měly dobrou konstrukci, a aby to nebylo tak těžký jako první verze PSPčka a je to jasnej vítěz. Nosím to všude. :)

    Byl bych rád, kdyby pro Vitu tyhlety 2D remaky vycházely ve formě levného downloadu, ale jako jsem si jistej, že většina, co bude vycházet za hry, budou 3D vymakanější hry blížící se PS3 kvalitě, což je ale taky fajn. Mě teď dostaly ty obrázky z remaku Putty Squad, kterej je dělanej přímo pro Vitu a vzpomněl jsem si, kolik legrace jsem si kdysy užil s 2D hopsačkama. Jako ale jasný, Vita není žádný retro přístroj a s tou technologií a dvěma páčkama je Vita schopná mít podchycenej snad úplně každej žánr, 2D, 3D, AR, cokoli. Právě bych byl ale nadšenej, kdyby ta rozmanitost byla co největší. Snad i něco jako XNA pro Vitu by byla úplná pecka. Jo a dobrá věc je, že Vita bude podporovat HTML 5, což znamená prakticky i podporu indie her na té platformě.

    OdpovědětVymazat
  4. *kdysi

    Tam "y" fakt nepatří. Wow. ;)

    OdpovědětVymazat