úterý 31. března 2015

Články nikde. Ale budou

Není na ně moc času, což je ten hlavní důvod, proč vlastně i na KK nikdo nepíše, a když už se tam něco objeví, tak jednou za týden. Přitom jsme se ještě nedávno (před rokem?) v redakční světnici dohodli na systému psaní článků, který musí vyhovovat i těm nejlínějším z lenochů, totiž napiš jeden až dva odstavce o něčem, co tě upoutalo, a nemusí to být videohra. Bác. Nic náročného, natož stresujícího, aby to i kripla odradilo od psaní.

Možná bych začal takhle často psát, kdybych ovšem (!) si nebyl jistý, že bych tam nakonec psal jen já. A to by nebyla zábava pro ostatní, pro mě nejspíš ano.

Například bych napsal o výročí časopisu Level, který teď, před měsícem, oslavil dvacetiny a přidal bych, jak skandální je, že na oslavu nepozvali jeho zakladatele, Martina Ludvíka.

Pustil bych si pár dílů nového Primáckého herního pořadu a možná bych ho lehce zkritizoval.

Chodím často do kina, takže minimálně o jednom filmu bych se zmínil a napsal, jak moc jsem se u něj bavil.

Nejspíš bych rozepsal i něco na pokračování, nějaký článek "občasník" shrnující mé zážitky z právě rozehrané hry.

Možná bych se zmínil o právě probíhající válce na tvítru mezi hráči, které zajímá etika v herní novinařině a politicky korektními mračouny, k nimž se nedávno přidaly i radikální feministky požadující silné, nezávislé a dostatečně ploché ženské herní postavy.

Rozjel bych seriál o tvorbě her... a ten možná skutečně rozjedu, ale jestli to bude cecé nebo kaká, to ještě uvidím.

Dost možná by mě bavilo dělat rozhovory s absolutně neznámými herními týmy, které ještě nepotkala sláva, ať už těmi českými nebo slovenskými anebo úplně cizími.

Dokopal bych se konečně k tomu, abych sepsal reportáž z mojí nedávné návštěvy berlínského muzea videoher.

Nebo bych jen krátce okomentoval "kauzu týdne" v herním průmyslu.

Články nejsou, ale čtenáři ano. Něco se s tím musí udělat.


zeal

4 komentáře:

  1. Tak už abyste s tím psaním, především na KK všichni pohnuly. Opravdu mě nebaví vídat pod nejnovějšími články jen svůj nick. připadá mi, že kvalita mých článků jde den ode dne víc a víc dolů. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. A můj dlouho psaný komentář je fuč (Message to Google: "Google, fuck you too"). :(

    Pokusím se taky něco zplodit, ať KK nabere nový vítr do plachet. A teď mi ještě navíc, dochází baterie v klávesnici. To je smůly naráz.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja uz mam (dnes) asi tyzden napisany jeden clanok, ale vzdy to nejako zabudnem uverejnit. A akurat dnes pozeram, ze si tam dal clanok ty, takze zase zajtra - ak nezabudnem :) Kym sa rozhybem uz ani nebude aktualny :) Alebo este dokonca z februara mam v sufliku clanok - Preco nie je Dragon Age Inqusition hrou roka, ale nakoniec som si nebol isty ci to uverejnovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakra, Micku, když si nejsem jistej, tak uveřejnit! Tímto zavádím nový nepsaný pravidlo pro KK redaktory. :)

      Vymazat