pondělí 28. září 2015

Teach Vision: Ještě než se začne

Na začátek článku jen upozorním, že píšu z tabletu, čili může se stát, že občas se může vyvrátit, ehm vytratit (tablet také řád opravuje slova) čárka nebo háček.

Náš první tutoriál se bude týkat, jak jsem později zjistil, stařičké hry Berzerk, která se poprvé objevila na arkádách v roce 1980. Ale samozřejmě si ji upravíme podle sebe. Vylepšíme ji pro rok 2015, dáme jí dokonalejší AI, lepší grafiku a pokud nám zbyde energie, přidáme i nějaké zajímavější featury.

A tedy zaprvé, nemyslím si, že je tohle projekt vhodný pro úplného začátečníka. Dokonalé by bylo Tic tac toe. Ne hra, kde si musíte nakódovat vlastní navigaci pro počítačem řízeného protivníka. Unity totiž ve 2d ještě trochu zaostává - navigace ve 2D tu zatím chybí - a možná proto ji mají někteří špatně zafixovanou pod názvem Unity3D (název programu je pouze Unity, bez 3D).

Myslím, že by bylo fajn, ještě než se vrhnu do psaní našeho tutoriálu, mít hru dokončenou. Značně by to totiž pomohlo v tom, že by nemusely vznikat slepé uličky tutoriálu, které by jen otravovaly a navíc je vždy fajn, když víte, jaká bude na konci odměna, tedy jakou hrou se budete moci pochlubit své drahé polovicče.

Pro tuhle chvíli je hotový editor úrovní, základní grafika, pohyb postavičky ve spleti obrazovek, AI a její navigace kolem chapadel bludiště. Ještě zbývá vyřešit minimum věcí. Pak bych tedy hru někam nahrál, bohužel už ale nemám doménu, takže někam na free stránku jako je itch.io nebo něco takového. Takže to je zatím vše. No a docela se na tom tabletu píše dobře, docela koukam.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat