čtvrtek 4. listopadu 2021

Blogování v roce 2021

Je blogování v moderních časech ještě OK anebo je to už jen záliba posledních vytrvalců? Je blog obdobou papírového časopisu v době, kdy čtenářstvo plně přešlo na internet a začalo nasávat informace takřka realtime z herních webů? Jak může blog obstát v boji s Tikajícím Tokem, když už se to nepodařilo herním časopisům v boji s digitálním monstrem požírajícím papír? 

Pořád si myslím, že blog - a v jistém smyslu i ten herní časopis z papíru - má světu stále co dát, něco unikátního, co na "sociálních médiích" (když už pro to není lepší název) nemá šanci uspět: Nějaké zamyšlení - článek, který si otevřete a pomale se do něj začtete. Těšíte se, až si s nasliněným prstem otočíte další list a text dostane ještě o něco zajímavější podobu. To sociální sítě zkrátka neumějí. Na nich jde hlavně a především o hltání co největšího počtu různorodých informací. Získáte pocit, že jste do sebe nasypali tisíc informací, ale na konci dne z paměti vylovíte jen spoustu nastříhaných útržků, ze kterých vám jde hlava kolem, protože po bližším prozkoumání nakonec nedává nic téměř žádný smysl. Není to tedy v žádném případě tak, jak je informace tvořena v blogovém článku - kde autor jde do skutečné hloubky.

Kam kráčíš, Casual Core? 

Mám přemíru her v herní knihovně na Epicu - konkurentu valvovského Steamu. Pod televizí mi už pár pátků odráží světelné paprsky bílá bedna s nápisem PS5. Navštívil jsem, stále bez kostýmu, druhý pražský Comic Con. Mám obří zkušenosti z herního programování a všeho dalšího, co s herním vývojem souvisí. Mám chuť psát. 

A jedna neplacená (*mrk, mrk*, děkuji, Drakene, za ten kufřík plný peněz) inzerce:

LEVEL vybírá od fanoušků mizerných pár set korun za přístup k velké, převelké knihovně plné zdigitalizovaných stránek možná nejskvělejšího časopisu o hrách u nás (ale tak, Drakene, to je naposledy, kdy lžu svým čtenářům). Děje se to tady, na Kick... Stahovači:

https://www.startovac.cz/projekty/level/

Takže... Podpoříte? Já už podpořil (nebo se na to právě chystám). Redakce už vybrala tři čtvrtě milionu, bezmála pět set procent původního obnosu. Hustý? 

zeal

0 komentářů:

Okomentovat