středa 27. května 2009

Duke Nukem Forever vs Aktuálnost časopisů vs Internet

Ano, vím, že tohle téma je ještě méně zajímavější než Realismus vs Herní svět, které jsem rozebral tak povrchně a nezajímavě, až se sám teď za to tahám za uši, a taky za to, jak často až diletantsky přistupuju k psaní tohoto blogu: viz předchozí a některé další příspěvky. No ale takový je Casual Core, čili sednu a zapisuju, bez přípravy zapřemýšlím a naťukám do klávesnice. :) Tak to vyhovuje mně a nemám důvod to měnit. Ale možná za krabičku havanských doutníků, hmm, ne (!) a ne.

Táákže, někteří možná vědí, že tohle téma je probíráno asi nejvíce s kauzou reanimovaný Excalibur, který na to půjde podle zatím odhalených informací chytře, tzn. že nebude konkurovat internetu a to taky znamená to, že v něm, zřejmě, nebudou novinky, či podobné články, které doslova stojí na aktuálnosti. Já říkám: je to asi dobře, novinky čtu na netu a v časopise by už nemusely být třeba pravdivé, s ohledem na to, jak se všechno dnes mění, a to doslova ze dne na den, a někdy v extrémním případě z hodiny na hodinu.

A proč jsem se rozhodl napsat zrovna článek na téma Časopisy vs Aktuálnost? Donutil mě k tomu článek z nejnovějšího čísla Score - přiznávám se, kupuju časopisy kvůli originálkám a Mafia je daleko lepší než fujtajbl Bloodrayne 2 -, ten, který se jmenuje Duke Nukem se loučí. Nečetl jsem ho sice celý - a to proto, že o vývoji okolo Dukeho vím vše, co potřebuji vědět -, mám ale takové podezření, že článek nebere v potaz poslední vývoje událostí.

Jak jistě víte, Duke Nukem Forever se nedávno objevil na několika obrázcích a v kraťoučkém videu, hype nabíral ten správný směr, pak se objevilo video z hraní, a pak zčistajasna přišel odněkud nečekaný výstřel do kebule. Zaměstnanci 3D Realms dostali padáka a tedy se rozšířila fáma, že studio 3D Realms bylo zrušeno, tudíž jsme přišli o Duke Nukem Forever. Věc se ale ve skutečnosti měla tak, že 3D Realms tu je pořád, a pokud jsem četl správně, tak Dukův vývoj zase tak moc ohrožený není. Jediný, kdo by ho mohl ohrozit je Take 2, které ho chce získat pro sebe i za pořádně tučnou sumu, i za cenu vrácení voo doo panenky šéfa 3D Realms šéfovi 3D Realms. To jsou věci. Jinak, článku ve Score (který podle všeho už aktuální není) jsou věnovány dvě stránky, plus další dvě jsou napěchované screenshoty z DNF, to aby si užily i děti, které nemají internet. Chvályhodné, leč podivné.

Score článek o DNF je tedy krásným příkladem toho, že internet jasně vítězí nad časopisy v aktuálnosti. Nic objevného, ale na druhou stranu je tu krásně vidět, že podobné články (ač sebekvalitnější) jsou upřímně řečeno k ničemu. Někdo může namítnout, že v dalším čísle bude vše vysvětlené, jak se to ve skutečnosti má, a že Score čtou převážně lidé, kteří nechodí na internet za herními novinkami, takže se zase až tak moc zlého nestalo. Jeden článek "vystřelený mimo" samozřejmě nic neznamená, ale kdyby se to v budoucnu nějak výrazněji opakovalo, tudíž by se ze Score stávalo něco dosti neaktuálního, bylo by to hodně nefér vůči čtenáři, který hltá každičkou řádku ze svého oblíbeného časopisu.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat