středa 28. dubna 2010

Prsknu to na blog

Zdá se mi to, nebo Kultra Kriplů lehce uvadá? Někdo by řekl, že se to děje už celé ty dva roky od jejího začátku. Pak někdo jiný zase líčí, jak to bylo krásné až do doby před pár měsíci. Témata článků vyčerpána? Dá se vůbec ještě o hrách psát čerstvě? Zbytek herního internetu mlčí. Člověk se chytá za hlavu a mručí.

Komentáře, počty slabé, jeden giga mamrd a ostatní kriplové. Mashup žádný. Ani popelník. Natož popel.

Motivace nula.

To mě ale nezastavuje před psaním různých komentářů, a úvah, které ale nejsou tak dobré, jak bych si přál. Ó, jak já bych si přál. Ale upřímně. Nejvíc mě baví psaní o hrách, jako o takových hrách jako takových. Jako Machinarium nebo Asylum. Přesně tak mi to vyhovuje, jenže kde sehnat volnej čas na jejich zahrání? Spousta učení. V hlavě nekrovize.

Ale zpět ke Kultuře. Uvadá, upadá, vzkvétá nebo klasicky stagnuje? Opakuje se? Rezaví? Jen zajímá? Už nezajímá? Nekrovize pracuje.

Tak ti, milá Kulturo, přeji ke druhému výročí.

zeal

51 komentářů:

  1. Kultura Kriplu je uplne stejna jako byla od zacatku, jedina zmena je, ze nechodim do redakcni diskuse a nerikam at uz taky nekdo neco napise, a ze by se mohlo napsat tohle, a kdo by si mel vzit tohle tema, proc to nikdo nenapise? Ja mam tech hernich temat na clanky kvanta, ale ste velky kluci ne? Samostatny ne? Kazdej ma plno rozumu, tak se cinte, nic jinyho to nechce :)

    OdpovědětVymazat
  2. A vubec, ty napsises, ze Kultura Kriplu upada, kdyz je tam zrovna ted tak krasnej rozhovor od Mr. Wawry. Pche....

    OdpovědětVymazat
  3. Jo a kdybyste zaridili ban pro tu giga kravu, tak by to bylo uplne nejlepsi. Nechapu, proc bych si mel na KK kazit naladu...

    OdpovědětVymazat
  4. Však taky píšu, že upadá jen lehce, bo se mi zdá, že kdyby se správní lidé (sebe nevyjímaje) více přičinili, byla by na to větší radost pohledět.

    No jo, rozhovor od Mr. Wávry. Jsem si tu kritiku špatně načasoval. :)

    Já se divím, že ji/ho nikdo nemaže, když je jasný, že o nic jinýho, než provokovat, jí/jemu nejde. Jako pokud to nějak jde, tak bych byl určitě pro tohle individuum zabanovat.

    OdpovědětVymazat
  5. No pod tim svym clanekm bych ji zrovna smazal hned, ale ja mam prava jen na mazani sebe :)

    OdpovědětVymazat
  6. Rob: Taky je to tak dobře, kdoví jak by to zas dopadlo :)

    Jinak není čas psát, počkej do 31. Května, pak to zase hned rozjedu (tím nemyslím to pseudofilosofování

    OdpovědětVymazat
  7. :)

    No já žádný práva na mazání nemám. Se asi budu dožadovat v redakci, aby mi dali mazací práva. Však uvidíme kdo z nás bude mít silnější nervy, jestli giga mamrd nebo my. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Kdo nedokáže odrazit cizí argumenty, tak by neměl mít právo je ani mazat. Ať je vidět, jaký hlupák autor je, i když se schovává za přezdívku a nemá reálnou vazbu na svět (tzn anonymní přezdívka)

    OdpovědětVymazat
  9. Tou anonymní přezdívkou myslím Giga Pudink, Robotron ...

    OdpovědětVymazat
  10. Skace: Ono by bylo v pořádku, kdyby se Giga Puding oháněl pod články argumenty, ale v jejím případě jde čistě o to, provokovat beze snahy o argumentaci. Nebo mě vyveď z omylu, jestli to tak není.

    OdpovědětVymazat
  11. 1) Řešíš důsledek...
    2) Zkus přijít na to, proč chodí diskutovat právě ke komu chodí...
    3) Jak ten autor článku na to reaguje
    4) Go To 2)

    OdpovědětVymazat
  12. Zase cernobily Skace, a kdyz pod peknej rozhovor napise anonym sračka jako vdžycki? Tenhle odpad mazat jako vzdycky.

    To je zajimavy Skace, jak mas ohledy na blbce, ale ze me, nebo nekoho dalsiho treba takove komentare znechuti a pak samozrejme nebude chut do dalsiho psani? To ti je jedno.

    ps. Moje prezdivka neni anonymni, kazdy kdo umi pouzivat google si behem par vterin dokaze zjistit me skutecne jmeno.

    OdpovědětVymazat
  13. Stavíš se do pozice že si důležitější protože píšeš rozumně?
    Jako já nic, já to jen pozoruju :)

    Jo a jsi anonymní protože jménem to končí, pomalu nevíme kdo jsi co děláš.... proto ta anonymita

    OdpovědětVymazat
  14. Sorry Sakce, ale tohle ti fakt nezeru. Ta objektivni a s nadhledem pozice je u tebe obzvlast falesna, protoze je evidentni, ze tvuj pristup vychazi z ciste osobniho pohledu, protoze sam casto v diskusich vystupujes jako nekdo, koho by bylo radeji mazat...

    Autor je vzdycky dulezitejsi nez ten kdo mu pise komentar k clankum.

    OdpovědětVymazat
  15. A kdo řiká že to tak není :D

    OdpovědětVymazat
  16. Co vam tolko Giga Puding vadi, to nechapem? Fakt, fakticky a naozaj... Nechapem, neviem, netusim. Preco mazat? Preco cenzurovat? Sme snad nejaka totalitna stranka o hrach? Je vulgarna, rasisticka (a to skace je a mazeme ho? ;)) alebo inak nevhodna? Nie je. Mate z nej nejaky komplex? Netusim.

    A co sa pisania tyka...nuz, vlastny blog, KK a potom hrajmobil (vratane jeho blogu) - moja kapacita nie je nafukovacia :) Povodne som Ebertovu kritiku chcel dat na KK, ale potom som si uvedomil, ze na vlastnom blogu som mal v poslednej dobe len same "herne prirastky do zbierky" a zaujimavych clankov kade-tade a doma ziaden.

    Okrem toho, opat sa pokusim dostat do studijneho procesu, takze uvidime co na to pan cas.

    OdpovědětVymazat
  17. Ja nemam zajem psat pro takovy kreteny jako giga krava a je mozny, ze me ty jeji kecy zase znechuti a treba uz nadobro. Jak myslite.

    OdpovědětVymazat
  18. Mně hlavně vadí, že svýma komentářema zabíjí diskuse. Takže by nešlo o cenzuru, ale čistě o údržbu diskusí. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Lepší flame než cenzurovaná diskuze :)

    OdpovědětVymazat
  20. Pro me teda ne. Kdyz vidim, ze se nekdo zamerne snazi druhym lidem skodit a zneprijemnit jim diskutovani co to de, (a dela to porad, mesice a roky to same) tak nemam naladu cist, ani se ucastnit takove diskuse. Verim, ze rada lidi to vnima stejne.

    OdpovědětVymazat
  21. Řešíš důsledky a né příčiny. Proč leze zrovna za tebou?

    OdpovědětVymazat
  22. Skace: Co to je za pitomost, a jak mam asi resit priciny?

    OdpovědětVymazat
  23. Navic ta existence, o ktere se tu bavime, neleze jenom za mnou, ta je uplne vsude, na bonuswebu, na hrej, na level strankach a kdo vi kde vsude jeste. Ta nedela snad nic jineho nez prispiva do diskusi a kazdyho nasrava.

    Kdyz nekdo ve spolecnosti druhym zamerne skodi, musi byt potrestan, tohle ja tvoje pricina dusledek. Kdyz me budes srat, pocitej s nasledky...

    OdpovědětVymazat
  24. No ja nevim, popis to jako pro blbce, co myslis, pak se treba chytim ;-)

    OdpovědětVymazat
  25. Je až moc jednoduchý házet vinu na ostatní a hledat řešení typu zákaz něčeho, protože mě se jednoduše nelíbí situace, která nastala. Nehledá se příčina problému, tzn. moje chování. Jakmile někomu ukazuješ svojí slabinu (že se necháš snadno vyprovokovat), tak musíš čekat následky svého chování. Objeví se někdo, kdo se na tomhle snadno poveze a nemusí to být zrovna GP. I kdyby si GP zabil, objeví se někdo, kdo bude dělat to samé, jenom protože v tom pokračuješ...

    Řešení... Změnit se sám (univerzální a nejúčinnější). Přestat přihazovat dřevo do ohně (bez reakce na výpad zjistí pudink, že to co dělá dělá zbytečně) a nebo bojovat ohněm proti ohni. (Nereagovat na jeho výpady a v momentě kdy na tebe zaútočí ho jakkoli zesměšnit)

    OdpovědětVymazat
  26. Ty ses Skace fakt chytrej vid, uzasny. Jestli si to nezpozoroval, tak asi rok, nebo jak dlouho, jsem na tu entitu nereagoval vubec a nic se nezmenilo.

    Takze nakonec jsem ja ten spatnej, kterej se ma zmenit. To je dobry Skace, to si snad napisu. Ne, ja se nemam zmenit, ja sem ten, kterej vyzaduje slusnost, ohled, rozumnou diskusi bez osobnich vypadu a kdyz vsechny moznosti selhaly, pristoupi se k tomu poslednimu. Takhle se to dela na vsech aspon trochu rozumnejch webech.

    OdpovědětVymazat
  27. Ty chceš rozumnou diskuzi... Ty chceš něco měnit, ty máš problém. Tohle je ta logika...

    BTW já na GP nenarazil nikde jinde než na KK...

    OdpovědětVymazat
  28. Proc se s tebou vubec bavim? Uplne zbytecna diskuse. Jen tu zasirame Zealovi misto.

    OdpovědětVymazat
  29. Jo strašně, když někdo viděl tuto diskuzi, tak místo toho, aby přispěl velmi inteligentním příspěvkem, tak utekl :D

    OdpovědětVymazat
  30. Krome toho, kdyz sme zakladali Kulturu Kriplu, a k necemu to bylo, tak jinak pozoruju, ze jsou diskuse na internetu takovou ztratou casu a nesmyslem, ze se vsechny hry muzou jit klidne zahrabat. Spis jenom pro zlost. Uz sem na to fakt starej.

    OdpovědětVymazat
  31. Proč hledat příčiny, natož u sebe, když je jasný, že jde o trolla (česky provokatéra), který má až moc volného času? Těch je po internetu plno a většina webů je buďto přímo maže nebo jim rozdá ban.

    Každopádně, Skace, dobrá úvaha, ale nevím, jak bys to tady chtěl aplikovat - to hledání příčiny. Možná je ta příčina existence webu Kultura Kriplů (resp. ten důvod, proč troll mrví diskuse). Co bys pak ordinoval? Zrušit KK?

    OdpovědětVymazat
  32. Banem nic nevyřešíš, ať už na účet nebo na IP adresu, vždy se může v pohodě vrátit, tzn tohle není řešení :)

    To je tak těžký ignorovat trolla, nebo ho soustavně ničit zesměšňováním?

    OdpovědětVymazat
  33. Soustavne ho zesmesnovat? A jaky pak mezi vami bude rozdil?

    OdpovědětVymazat
  34. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  35. Ja vs On zadnej. Ja vs normalni ctenari zadnej :]

    OdpovědětVymazat
  36. No ty prave vs normalni ctenari velkej. Normalni ctenari si totiz clanky prectou a vetsinou ani do diskuse neprispivaji. Kdezto ty a trollove clanky nectou, maximalne prvni odstavec a v diskusi pak utoci, snazi se autora zesmesnit, narazkami, ironii, obvinovanim a vubec obstastnuji jine dikutujici svymi rozumy. Takze velkej rozdil.

    OdpovědětVymazat
  37. Tak je mezi nimi velkej rozdil a co z toho?

    OdpovědětVymazat
  38. A tady vidis ten nejvetsi rozdil. Lidi jako ja chteji diskusi k necemu konstruktivnimu, k doplneni informaci, k podnetnym napadum a ke skutecne diskusi.

    Lidi jako ty a trollove jen projektuji sebe, sve ego, neuspechy, emoce, negativni vlastnosti do komentaru a diskuse jako takova je vlastne nezajima, cimz skutecne diskusi skodi. Uz to chapes? Proto v tech krajnich pripadech se musi davat ban. Musi byt nejake hranice a prostredky proto, aby se lide chovali slusne, protoze jsou taci, ktere by to bez toho proste nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
  39. OK až vyřešíš jak dát ban na bloggeru, tak se ozvi :)) Do té doby viva la zábavný flame :)

    OdpovědětVymazat
  40. Robotron - ty si jediny kto prispieva k tomu flame, pozri sa do zrkadla a povedz si: Ja, jedine ja som zodpovedny za flame :)

    Nech si pise, ked budes reagovat bude pisat este viac. A ver mi, ju to bude strasne bavit, pretoze ty si fajnovy ciel. Na zadku mas velky terc.

    Okrem toho, obycajne ma aj tak pravdu :) (v tom poslednom pripade sa da o tom polemizovat).

    Chce to skratka pokoj v dusi. Co su cudzie slova? Len pismenka, ktore nic neznamenaju.

    OdpovědětVymazat
  41. Udelame to takhle. Diskutovani na iternetu je pro idioty a ty nejvetsi zoufalce. Kdyz se toho ucastnim, vetsinou si pipadam stejne tak. I kdyz mi na necem zalezi, i kdyz mi o neco jde. Jinym lidem jde bud o zabavu, nebo jim nezalezi na nicem. Ode dneska je to muj posledni komentar v diskusi kdekoli. Na kk, tady, vsude. Myslim, ze to bude pro dobro vsech, protoze pozoruju, ze ze stretu v internetove diskusi je vzdy jen zanedbatelne procento ucastniku u kterych bych mohl rict, ze si jich vazim. A ty, kzerych si vazim, na ne mam mejla.

    Nakonec diskuse preci jen neco vyresila...

    OdpovědětVymazat
  42. Generalizování, typický jev dnešní společnosti :)

    OdpovědětVymazat
  43. Rozumne diskusie najdes len na uzavretych forach a striktne moderovanych. Dokonca ani na straknach novin nenajdes inteligentnu diskusiu pod clankom. Internet nezmenis.

    OdpovědětVymazat
  44. A zase mám pravdu, společnost otevřená všem je špatná, společnost, kde každý má právo vyjádřit svůj názor je špatná, společnost, kde kde nefunguje nosná myšlenka je špatná...
    Pryč s demokracií...

    OdpovědětVymazat
  45. Skace - internet neni demokracia, internet je anarchia, ak si to este nepochopil ;)

    OdpovědětVymazat
  46. S tím hodně nesouhlasím a dobře víš že to není pravda...

    BTW To nic nemění na tom, že to co si napsal značí, že robotron touží po totalitním režimu na internetu :)

    OdpovědětVymazat
  47. Ale houby totalitní režim na internetu. :) Každý majitel stránky má právo chtít po diskutujících, aby se chovali slušně. Když to ale nějakej jouda ignoruje a neustále przní diskuse, majitel stránky má morální právo toho joudu od diskusí odstřihnout. Jednoduchý jak facka. :)

    OdpovědětVymazat
  48. Já vám vytřu zrak s tím megačlánkem... Do voleb bude na netu...

    OdpovědětVymazat