pondělí 26. července 2010

Inception

WOW!! Na to, jak jsem o tomhle snímku nevěděl předtím skoro nic, jen to, že jeho hlavní náplní je lucidní snění, tak takhle unešen nějakým filmem jsem nebyl, no ani nepamatuju. Snad krom očekávanýho Avatara dlouho nikdo neudělal tak úžasně napsanej a zpracovanej film.

Úvodní hodina funguje jako nezbytné školení pro věci následující. Co se děje zbylou asi hodinku a půl je totiž něco.. no NĚCO. Tak fantasticky vytvořené dobrodružství odehrávající se v ještě neuvěřitelnějším prostředí a vůbec světě... asi bych nevěřil, že by někdo byl schopnej dát tohle na papír a ještě víc bych kroutil hlavou, kdyby se to někdo odvážil zfilmovat. Totiž, co se děje na plátně je tak zhruba na úrovni výborně vymyšleného, a krom toho i neobyčejného, snu a ono to navíc funguje i jako film. Dokonce jako dvousetmilionový blockbuster! Fííí! Ha.

Moc se mi líbil. Strašně zajímavej námět, fantasticky zpracované a ten Leonardo DiCaprio umí skvěle hrát. Nesmíte si Inception nechat ujít! To je pointa tohoto článku a já se s vámi pro tento moment rozloučím, protože si půjdu nechat zdát něco pěkného, a nebo ne... vlastně proč něco pěkného, když takový Inception jako sen je mnohem, mnohem lepší než chodit někde po pláži a okukovat místní polonahé tanečnice nebo něco na ten způsob.

zeal

6 komentářů:

  1. A ono to kupodivu i vydělává solidní prachy, masivní rozpočet je už dávno zaplacen! Když se daří, tak se daří.

    OdpovědětVymazat
  2. Ve všech filmech DiCaprio sux, ale tady poprví umí

    OdpovědětVymazat
  3. Nemyslím, že by byl Avatar úžasně napsanej a zpracovanej. Krom efektů nabídl tisíckrát okoukané mainstreamové dobrodružství.

    OdpovědětVymazat
  4. Proč tohle nedávaj v imaxu s 3D brejlema? Chtěl bych a moc

    OdpovědětVymazat
  5. Overwatch: Jo, je super vidět, že projednou zase vydělává mnohamilionové částky i po všech stránkách kvalitní film. Skvělé je to i z toho důvodu, že se od Nolana ještě určitě dočkáme dalšího originálního "big budgetového" filmu a třeba dostanou zelenou i další slibné originální projekty od jiných režisérů.

    SKACE: Já měl na DiCapria stejnej názor donedávna, ale co jsem ho viděl v Shutter Islandu a hlavně teď v Inception (kde je ještě lepší), tak mi nezbývá než ho chválit. Je vidět, že když se mu chce, tak umí.

    Chrizofilax: Nějaké ty chyby jistě má, ale zase ten zážitek to plně vynahrazuje. Já si Avatara užil náramně.

    OdpovědětVymazat
  6. DiCaprio je vybornej prakticky pokazde, to ma kazdej jen v hlave zafixovany, jak hral v Titanicu a automaticky na nej plive. Pritom on si jinak vybira vyborny role.

    Me osobne ta finalni akcni cast prisla trosku mimo, ale celkove to bylo super samozrejme :)

    OdpovědětVymazat