úterý 6. července 2010

Knight and Day

Božský hollywoodský "pár" Tom Cruise a Cameron Diaz rozpoutávají v Knight and Day to, čemu se říká exploze dobrého filmu. Humorem nabušená akční komedie o supertajném agentovi, který musí ubránit balíček před zločinci, CIA i FBI, mě dostala nepřipraveného, a podle reakcí spolusedících diváků jistě nejen mě. Už od první scény, kdy Tom Cruise vystřílí kompletní osádku letadla, film exceluje po humorné stránce. Co je na Knight and Day super, humor je tu vyhnán do takových výšin, jak jen to dobrá podívaná dovoluje. Určitě se dá mluvit o parodii na akční snímky, jak by také ne, když se velké množství humorných okamžiků otírá o akční klišé.

Cruise je nezničitelný, Cameron Diaz zřejmě ve své životní formě a ostatní jim sekundují velmi slušně, tedy až do chvíle, než si je k sobě povolá režisér - většinou ve chvíli, kdy jejich těla létají vzduchem nebo padají z rychle jedoucího vlaku. V obou případech končí v tratolišti krve. Co ještě Knight and Day nabízí? Vyšperkované přestřelky, které posílají současný standard zpět do mateřské školky, výborné triky, jež nedají spát aneb Cruise dopadající na auto z letící motorky a Cruise ujíždějící na motorce před rozzuřenými býky s úžasnou Cameron Diaz přímo za zády. Tohle plus nekončící sled velice vtipných scének dělá z Knight and Day podívanou, jaká tu nebyla dlouho. Hollywood strikes back, dámy a pánové!

zeal

Pod čarou: Lepší než A-Team, mnohem lepší.

4 komentáře:

  1. Koukam, nekteri herci maji svou zivotni formu, az kdyz uz by je melo loupat v krizi pri, pri kazdem rychlejsim pohybu, natoz pak pri blbnuti v akcnich filmech :)

    Me se libila Kamion Liaz v "Je to i můj život", i kdyz to neni akcni film, ale taky doporucuju. O Knight and Day jsem vubec nevedel, asi bych si jinak takovyho filmu ani nevsiml, ale asi udelam vyjimku a podivam se, jsem zvedavy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně Cameron přišla naprosto úžasná a tahle role byla pro ni jako přímo ušitá. No, 37 nebo kolik má, to je ještě pěknej věk. Arnold měl tolik, když hrál prvně Terminátora, a jaký dělal kousky. :)

    Určitě zajdi, Knight and Day jde do kin koncem července jako Zatím spolu, zatím živí. Jsem na tom byl teď ve Varech a bylo tam fantastický publikum - takhle skvěle reagovat na film jsem lidi snad ještě neviděl (!), a sám jsem se chlámal po celou dobu. :) Nakonec jsem z toho měl perfektní pocit, fakt super film.

    OdpovědětVymazat
  3. pod ciarou: zeal prestane brat drogy! ;)

    OdpovědětVymazat
  4. MickTheMage: máš lepší matroš, jo? :)

    OdpovědětVymazat