pátek 15. dubna 2011

OMG Rozjel sem Dark Seed 2!!!

OMG. Po dlouhé době se mi podařilo rozjet nejlepší adventuru na světě. Zachránila mě až jakási zvláštně nastavená abandonware pirátská verze. Dark Seed 2 mám jinak samozřejmě originál. Přesněji ho mám třikrát na originálním CDčku (když se dá pořídit levně, tak prostě nejde odolat) a až tedy teď se mi to podařilo. Vivat Cyberdreams! Začátek je moc fantastickej a prostě už toho víc nenapíšu, protože následuje herní orgas. Bombáá!



zeal

6 komentářů:

  1. Jednoduchy, jako kdyz sem ho spoustel pred asi 150 lety :) Nainstalujes Win 3.1, musis tam mit ovladac, kterej zobrazuje minimalne 640x480 256 barev (normalne je tam myslim jen 16), pak tam pridas wing z instalacky hry, nainstalujes, zkontrolujes, jestli taky ve Win funguje zvuk, a jestli je spravne nastaveny mcv video, nebo jak se to jmenovalo. Na a uz rovnou spustis, modlis se, a kdyz je spravna konstelace hvezd, tak se ti to spusti a dokonce to budes moct i hrat.

    Takhele se to delalo, jednoduchy ne? :) Dneska by se dal vyuzit uplne stejnej postup, jen s tim rozdilem, ze vsechno provadis v Dosboxu :)

    Tak ze preju prijemny rani...

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulace! Zajímavá náhoda je, že já včera konečně rozchodil Alpha Storm. :) Ukázalo se, že chyba byla v DosBoxu, poslední verze totiž napravuje právě tuhle nekalost. Třikrát sláva, bohužel to vypadá, že k originálu jaksi není kde přijít a hra je to dost zapadaná prachem. Alespoň, že je to kompletní verze (707mega bez komprese a žádné filmečky, jen poloprůhledné ilustrace !?!).

    Jinak je to myslím dobrý příklad k tomu tvému článku na TBL o originalitě. Ta hra je technicky lepší Doom 2, ale hratelnost je super právě tím, jak strašně je jiná. Je to důvod proč si zahrát zrovna tohle. Co zpomaluje vývoj, je především tvorba všelijakých
    efektních fíčur které představují standard (podoba menu, interface,dabing), hlavně to musí ohromit. To zdržuje od ladění, originální nápad se taky dá zpracovat jednoduše, ale hůř se prodá, možná proto na tom všichni tolik lpí. Jde o to, že pokud nemáš představu, tak nad tím spíš ohrneš nos a proto se zdůrazňuje určitá skrytá hodnota. Omlouvám, že to píšu sem.

    OdpovědětVymazat
  3. Robotron: Já o tomhle postupu nevěděl. Tahle verze, co jsem si stáhl, právě jede přes Wokna 3.11, hm... je to ale vůbec legální, když na ně nemám licenci? To abych je ihned po dohrání Dark Seedu 2 smazal. A díky za přání, hraju to teď po nocích a moc si to užívám.

    OdpovědětVymazat
  4. Dark Seed 2 mam z Levelu, ale pod WinXP som ju este nikdy neskusal spustat, ale imho pod Win98 by som to mohol skusit (ked uz si ma navnadil :) )

    OdpovědětVymazat