úterý 8. listopadu 2011

Něco pro fandy KK

Nedávno mi bylo sděleno, že Kultura kriplů má hodně fanoušků. A že tito fanoušci si přejí její návrat v plné síle, tj. aby každý den na stránce přibyl alespoň jeden článek. No. Aby to byla znovu ta stará dobrá KK. Ideálně v původní sestavě z roku 2004! (nebo 2008, teď si nejsem úplně jistý). Hezké by to bylo, uznávám, leč je to hodně nereálné, natož realistické. U zhruba poloviny jejích členů bych to viděl na "již nikdy víc" a co jsem tak vypozoroval, tak minimálně dalším pěti členům se "to nezdá", že by v dnešní době facebooků a google plusů mělo vůbec nějaký smysl psát delší články než jeden odstavec, nejlépe vytvořený z jedné jediné věty. Osobně si myslím, že je to škoda. Důkaz, že nekecám, je myslím přítomen na stránkách KK, kde občas vyjde něco mého. Čtenost na téměř neaktualizovaný blog není špatná, tudíž možná KK ještě nevydalo poslední čštivo. Každopádně pro fandy, ale i herní historiky, a vůbec pro všechny, koho to zajímá, jsem vyštrachal něco z vnitřností redakce kriplů. Jde o návrhy log (od slova logo), pro která se hlasovalo v únoru 2010.

Autor: Mr. Wávra


Autor: MickTheMage


Autor: MickTheMage (po bouřlivém nesouhlasu a nátlaku členů redakce přeloženo do češtiny - Mick se obecné vůli podvolil až podezřele rychle)


Autor: Skace (shledán jako kontroverzní)


Autor: Zeal (chtěl jsem, aby logo obsahovalo něco ze života)


Ještě se hodí dodat, že za jistými grafickými úpravami a fotomontážemi, minimálně na mém logu, stojí Robotron. Já byl až moc líný zapnout Photoshop CS 5.5.

zeal

10 komentářů:

  1. Vyhodte z redakce vsechny ty prizivniky, kteri za posledni rok, ne-li vic, nenapsali ani radku a najdete si nekoho noveho, kdo ma chut psat. Jednoduchy.

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, chce to nějaké schopně píšící autory, kterým není KK ukradené. Ale kde je sehnat? Kolik návštěvníků KK umí dobře psát? Možná by stálo za to vytvořit nějaký náborový článek a pak případně přejít k dalšímu kroku s vyházením neaktivní části redakce. Nebo to nechat chcípnout. Udržovat to na přístrojích asi fakt nemá význam.

    OdpovědětVymazat
  3. zeal - v prvom rade treba skusit napisat nejaky "naborovy" clanok. Uz sa na to chystam dva mesiace a stale nie si najst cas :((

    OdpovědětVymazat
  4. Jezis, co mi napada, vsimol si niekto, ze nam z KK zmizlo logo? Bola tam cierna tma, lenze ja nemam original, takze je tam nekvalitna nahrazka. Takze ak niekto ma original, tak sup - opravit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jo. Já bych byl mnohem víc rád, kdyby KK od zítra psalo deset nových lidí s tím, že by je to bavilo a články by vycházely opravdu každý den, než aby zůstávala stará, ehm, parta (to je dost silné slovo, že?) a nic by se na stránkách nedělo. A jsem taky pro, aby neaktivní část redakce byla odejita - nebo jim byla alespoň zkonfiskována hlasovací práva o dění na stránkách. :)

    Náborový článek je třeba napsat. Buď ho napíšeš ty, nebo se toho ujmu já. Jinak v redakci jsem už tenhleten krok navrhnul a zatím je to bez odpovědi.

    Logo jsem viděl, že nám kamsi zmizelo do černoty, ale po refreshi se mi zase objevilo, tak jsem to neřešil. :) Divné. A teď tam pro změnu je takové dost nekvalitní. No hele, já si občas uložím nějaký svůj článek, tak to logo budu určitě mít. Až dohraju Skyrim, tak ho tam zasadím!

    OdpovědětVymazat
  6. Já se kluci taky snažil, ale obávám se, že prostě KK partička fungovat už nebude. A když nahradíte 90% kriplů, nebude to už KK ale blog, co se na "značce" KK živí. Samozřejmě nemám nic proti, ale to už by bylo lepší založit něco nového, protože by to něco nového opravdu bylo.

    Logo jsem hledal, ale tuhle podobu v plné kvalitě asi nemám...

    OdpovědětVymazat
  7. Teda to sou s prominutim kecy :) Bez urazky. Misto toho, abyste breceli o tom co Kultura Kriplu by mela byt a neni, behem peti minut muzete napsat clanek, ze hledate lidi, kteri by chteli psat. Verim tomu, ze minimalne jeden dva cloveku by se naslo. Behem dalsich peti minut vyhodite lidi, ktery stejne nic nepisou, takze si toho ani nevsimnou a nemusi jim to vadit... A za ctvrt hodiny mate vyresino. Zadna znacka Kultura Kriplu neni, nema se na ni kdo prizivovat. Vy delate jak kdyby Kultura Kriplu byla kdo vi co. Kultura Kriplu neni nic, co ma cenu jsou lide, kteri pisi, pokud nepisi, nema cenu. Uvazovat nad tim, ze novi lide by se prizivovali na znacce KK je silenstvi. KK zadna znacka neni, a kdyz bude nekdo novi psat, tak KK naopak pozvedne tam, kam vetsina clenu KK ji pozvednout neumi (tim se omlouvam aktivnim clenum). Proste me pride neuveritelny, co kolem toho napisete, misto toho abyste to jednoduse provedli. Nekecam, provedu to, hotovo.

    OdpovědětVymazat
  8. Vidíš tam ty uvozovky? Uvozovky označují nadsázku, ironii. :) Neřekl jsem, že je to živoucí legenda, ale nějaké to jméno si myslím KK přecejenom trochu získala. Každopádně problém je myslím v tom, Robotrone, že nikdo z KK není šéf. Měl by se vybrat jeden poslední mohykán, který prostě udělá, co uzná za vhodné.

    OdpovědětVymazat
  9. Nepotrebujete zadnyho sefa. Me pripada, jak kdybyste nikdy nic neresili, ani v realu. Takovy rozhodovani se preci deje vsude a vsade uplne normalne, treba v praci, kde neudava smer sef, ale musi se dohodnout sobe rovni spolupracovnici. A jak se to dela? Kdyz je problem, nebo nejaky ukol, vsichni se sejdou a kazdy k tomu neco rekne, kdo ne, ma smulu. Padnou nejaky navrhy, na ty se navaze. Jde o to, prichazet s tim, co se ma udelat a ne, proc to udelat nejde, takovy veci se vubec neberou v potaz. Kdo nepredlozi lepsi navrh s tim, jak to udelat, udela se proste to, co se reklo jako nejlepsi navrh. Kdo nesouhlasi, ma smulu. A to musi litat.

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem to tady na blogu nakousnul proto, že na to v redakcekriplů nikdo nereaguje. Chci kolem toho něco udělat, ale nevím zaprvý jestli na to vůbec mám jako nepůvodní člen právo (naverbovat, povyhazovat, napsat náborový článek, pokračovat s jinými lidmi), jakože cítím, že ne. Tak to píšu sem, protože se mi současnej stav KK nelíbí a chtěl bych, aby v tom pokračoval někdo jinej, když už ne původní členové - no hele, KK sleduje víc než stovka lidí, nějakou zavedenou fan základnu má taky a je to celkem známej blog. Nějakou objektivní hodnotu tedy KK má. Osobně vidím náborový článek na KK jako fajn řešení.

    OdpovědětVymazat