středa 3. října 2012

Herní shrnutí

Stále hraji Borderlands 2, a ač jde o dávku fantastické zábavy, už tam trochu začínají vylézat na povrch první mušky, ale zatím nejde o žádné pořádné mouchy, takže Borderlands 2 stále hraji. Á propos, je teď venku nějaká lepší hra než dvojka Borderlands? Míněno nová, max měsíc na trhu. Zdá se, že ne. Možná na indie scéně se objevilo něco, co sází na hratelnost, podobně jako Borderlands 2. No uvidíme, jestli se mi bude chtít zapátrat po něčem takovém, ale zatím jsem spokojen s těmi Borderlands 2, holt Gearbox umí a recenze jejich um reflektují.

Jaké jiné hry se objevily v minulých měsících, ke kterým ještě můžu něco dodatečně říct? Těšil jsem se na Legends of Grimrock, o nichž jsem se ale dozvěděl teprve až krátce před vydáním, takže jsem vlastně nemohl být až tak zklamaný výsledkem, jak bych asi byl, kdybych ho očekával řekněme dva roky dopředu.

Ke Spec Ops: The Line mohu napsat asi jen to, že je to další Spec Ops, s pěkným prostředím, ale s blbými protivníky, kteří prostě ve hrách s námi ještě nějakou tu dobu budou, dokud někdo nepřijde na způsob, jak tu umělou inteligenci vylepšit tak, aby se hra dala dohrát bez jediného WTF momentu. Mimochodem, ani Borderlands, a dokonce ani skvělé Borderlands 2, se bez trapné WTF situace dohrát nedají. Vždy dojde k nějaké té AI poruše a to je prostě nemilé vždy, když jste do hry zažraní a bavíte se, aniž byste měli pojem o tom, kolikátého vlastně je a za jak dlouho vstáváte. Takováto chybička, kdy vás AI, před kterou stojíte, nevidí nebo když si AI splete svoje HQ s propastí, opravdu dokáže pokazit dokonalý herní zážitek. Obávám se, že ani další generace konzolí nebude v tomto nutně dokonalejší, jelikož AI není, k naší smůle, záležitostí dobrého hardwaru - údajně i na 286 šlo, a vlastně lze naprogramovat (bacha - důležité slovíčko ahead, rejpalové) téměř dokonalou umělou inteligenci. Problém je, že stále nikdo neví jak na to.

Dragon's Dogma je pěkná RPG konzolovka, ale z hraní dema mi přišlo, že je to až moc podobné sérii Monster Hunter. Takže nic nového pod sluncem a proč ji hrát, když si můžu dát vypilovaný Monster Hunter, či čisto-rubačkově orientovaný Demon's Souls, který opět vyloženě vyniká v tom, co nabízí?

Krabička Brink za čtyřicet pětek se mi začíná obalovat pavučinami a já si říkám, jestli přece jen nestáhnout data, která jsou jinak na DVD, ze Steamu, abych si ho konečně zahrál. Smažbě Quake Wars od téže firmy je, mimochodem, už pět let. Great game, great memories, jinak řečeno taky jako GG, jak by řekl závislák na Enemy Territory.

Za nějaký ten týden vychází Dishonored (asi něco jako Thief) a X-Com (strategie!), takže do té doby musím dohrát ty Borderlands 2, abych neměl, jak se říká, rozečtené dvě knížky zaráz. ;)

zeal

0 komentářů:

Okomentovat