úterý 5. dubna 2011

Sekce klasických adventur na PSN s podporou Move

Před týdnem se komusi zdálo, že na PSN objevil novou a velice pozoruhodnou sekci her, která byla na Playstation Network tak důkladně ukryta, že ji bylo velice snadné přehlédnout. I jemu se to málem povedlo, kdyby mu právě neodešla baterie v ovladači. Byla tam, mezi Transformery a trailerem k novému Armored Core, sekce Classic A. Games. Kdo by to byl tušil, že ono A. znamená Adventure.

Kliknutí na sekci tlačítkem právě se nabíjejícího ovladače mu v onom momentě zvedla... ne jedno, ale obě, až mu na obličeji splynulo s vlasovým porostem zakrývajícím jeho vlnící se čelo. Výbuch emocí zalarmoval sousedy a zapnul několik auto alarmů dole na ulici. Nabídka her v této sekci totiž skrývala netušené překvapení. Skutečně jde o adventury, a to o adventury klasické, radoval se.

Indiana Jones byl proti pravidlům abecedního řazení umístěn na začátek seznamu. Za ním byly další adventurní hry od LucasArts, a jak projížděl seznamem dál do větší hloubky, náhle si uvědomil, že už chvíli projíždí hrami od Sierry. Quest, Quest, zase Quest a ten následovaný dalším Questem. Quest po Questu se dostal k Microprose a jejím adventurám, a poté následoval pád do té nejtemnější rokliny... ne doslova, ale jak jinak nazvat objevení Dark Seedu, Dark Seedu 2, Hellu, Harvestera, Maupiti Islandu, Shadow of the Comet, Bloodnetu, Psychic Detectiva a Psychic Detectiva 2, o kterém vůbec netušil, že by existoval. Náhle se mu trocha zatmělo před očima a zasekl se mu zvonek v uších.

Nevěděl, do čeho se pustit dřív. Ani cenou se nemohl řídit, vše stálo stejně, a dolar devadesát devět centů ho ani trochu nevytrhl z jeho nutkavého pocitu rychle něco z toho zahrát. Rozhodl se pro náhodnou střelu, a je dost možné, že by to jinak ani nešlo. V infu se dozvěděl, že hra podporuje Move, stejně jako ostatní tituly v sekci Classic A. Games. "Až příliš dobré na to, aby to byla skutečnost?", tázal se už podruhé sám sebe, ale tentokrát nahlas, aniž by mu to přišlo nějak divné.

Kvílení vlkodlaka na obrazovce mu oznámilo, že The Beast Within byl stažen a připraven ke spuštění. Move v ruce. Na ponoření obrazovky do tmy reagoval rozsvícením měsíčně žluté barvy, na což hra ihned odpověděla opětovným kvílením z reproduktorů. Tentokrát mnohem silnějším než před krátkou chvílí. Jako kdyby přítomnost měsíce rozpumpovala krev ve vlkodlakových žilách. V mlžném oparu stál bledý Gabriel v těsné blízkosti čínské prostitutky a dobrodružství už bylo na dosah. Stačilo namířit Move ovladač a stlačit jedinou nabídku v menu.

Byl to jeden z nejlepších herních zážitků jeho krátkého života. A už už přemýšlel, co dalšího si zahraje, a že tam byl velikánský výběr, vždyť jen projet těmi tituly dalo zabrat jeho cigaretě, která se stačila vykouřit celá až po začátek filtru, div si nespálil jazyk.

Tak pěkně děkujeme autorovi, který si přál zůstat v anonymitě, za hezký příspěvek na Casual Core.

zeal

4 komentáře:

  1. Nejaka vysvetlujici douska pro nechapave ctenare by nebyla? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jde o "umělecký" článek od čtenáře. Čtenáři vrací úder. Nebo jednoduše povídka. Co komu bude nejlíp vyhovovat. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, povidka. Ja jsem jenom nevedel, jestli mam zapnout PSN a jit hledat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je fakt, že nadpis je dezinformující, ale cpát před to Povídka nebo Čtenář returnuje by už bylo moc. Možná šikovný úvod by vše vyřešil. :) Vlastně už tady jeden takovej článek byl - http://casual-core.blogspot.com/2009/03/je-v-dnesnim-hernim-prumyslu-nuda.html.

    OdpovědětVymazat