čtvrtek 2. června 2011

Tak třeba znechucení nad Facbookem

Měl jsem chuť napsat další článek, tak jsem si vymyslel téma. Týden jsem nebyl na Facbooku, dnes jsem se tam znova přihlásil, pane jo, ani jsem ho ten celej týden nepotřeboval.

Krom toho je celej ten Facbook pěknej nesmysl. Mám stovku jakože followerů nebo kolik jich je, a čtu od nich každou poznámku. Mezi tou spoustou změti informací, které se tam hromadí zejména kvůli tomu, že jsem se tam přiznal, jaký skupiny poslouchám, a na co se dívám za film, do jakých skupin se zařazuju, co mi jakože voní za výrobky a jakou petici jsem podepsal, aby jako ten seriál obnovili, se tam skoro nedá orientovat.

Podstatou Facbooku je, že tam hodím nějakej echt rozum a čekám, koukám na to a refreshuju jak blázen, jestli na to někdo zareaguje. Jestli ne, jsem z toho znechucenej, odcházím si zapálit a liju do sebe flašku rumu, a říkám si, co jsem udělal špatně, že mi to nikdo z té stovky lidí neokomentoval. WHAT WENT WRONG???!!!

A pak si tam říkám, že je to přece pořádnej nesmysl, že když budu něco komentovat a čekat, že mi taky něco okomentuje, když komentují ostatní a každý přece má tendence něco komentovat. A pak taky přece to, firmy mají možnost, nebo lidi mají možnost si od firem posílat reklamu přímo na svojí stránku a kdo není na Facbooku, ten přece nemůže existovat, když už ten internet je dneska všude a Facbook je ta sociální síť, kterou zná ale úplně každý a brát reklamy přímo na stránku je vlastně jednoduchý a hlavně výhodný, protože tam pořádají soutěže, nebo mi nabízejí výrobky. A je to vůbec děsně důležitý chodit na ten Facbook a psát o všem, co mě zrovna napadne, zanadávat si na ty politický šmejdy, okomentovat, co jsem četl na super cz, protože ta herečka se zase zvětšila na místě, kde jsou prsa a já k tomu musím něco napsat, aby mi někdo z toho sta followerů napsal, jakou mám pravdu nebo, že to kecám, ale hlavně, aby tam ten můj komentář nezůstal jen tak viset, bez povšimnutí, protože to by znamenalo, že ani já nebudu mít chuť okomentovat komukoli z té velké spousty followerů zase ten jeho nebo její komentář, a pak, že ten internet šetří čas.

No a hry tam teda nestojí za nic, teda krom pár blbostí, ale ty se dají najít i někde jinde, braintraining se dá hrát vlastně i na WC, ale to už zacházím do detailů, do kterých bych zašel jen na Facbooku, protože na svým profilu si píšu osobní věci, protože je to můj osobní profil. A tady na blogu si psát něco na té úrovni netroufnu, protože nevím kdo to tady čte krom Tomáše Marnýho, několika kriplů, redakce Score, několika úchylných blogerů, několika, redakce Levelu, několika lidí z redakce Games.cz, pár mých kamarádů, kteří nikdy nepřičuchli ke hraní, MickaTheMage, kripla, a vlastně několika kriplů, mé osoby a mého druhého já, možná i mé třetí já je nějakým řádně zvrhlým způsobem zainteresované, ale zatím si není jisté. Prý ten Facbook ji láká víc, ale ten já teď striktně fakt navštěvovat nebudu, protože jsem za ten týden udělal tolik věcí, že bych je nebyl s to udělat, kdybych čekal na komentář od někoho, kdo mi na stránku háže nesmysly, a rozumy, a já to prostě nestíhám číst a čekat, kdy mi někdo napíše k tomu, co jsem zrovna internetem poslal k té Facbook a když vidím, že tam někdo je online a čeká na moji reakci nebo zrovna má něco rozepsaného, teda píše, tak se chytám za klávesy a říkám si, že je potřeba tam něco napsat, třeba jen něco, co by ten den někoho zaujalo, když to zaujalo i mě.

Facbook asi fakt ne, k čemu to je užitečné nevím. Jaký je tam pro mě profit? Touto otázkou, možná řečnickou, to píšu raděj pro jistotu, to kdyby mi to tady tohle ten rozum, článeček, nechtěl nikdo okomentovat, uzavírám rozpracovanou a jak koukám i do dostatečné hloubky zpracovanou myšlenku. Teď si tak říkám, mám počkat na tu tiskovku Konami? Proč je jen uprostřed noci, to fakt nedává smysl. Třeba pak půjde stáhnout, to je ono, stáhnu si ji. Snad se povede jako loni a bude Dance Masters novej a zase lepší díl!

4 komentáře:

  1. Si to clovece musis nak zaridit, abys nemel problem. Nemej tolik pratel a kdyz ti chodi na zed veci, ktery nehces, staci uplne jednoduse je zablokovat, aby se ti uz nezobrazovaly. Ja sem treba za facebook hodne rad. Nedavno jsem si treba pridal do pratel kamosku, kterou jsem uz dlouho nevidel a uvidim ji zase kdo vi kdy. A takhle aspon vim, jak zije, jak se ma a co dela. A to je fajn... Proste cim se nehces zabyvat, to blokni a mas klid, tak to delam ja na zdi se mi pak objevi jen par veci za den.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, já bych si to i zablokoval, jen nevím kde přesně ta funkce na to je. Dřív bývala dole pod příspěvkama, ale vypadá to, že už nefunguje.

    Druhá věc, na FB mi hodně vadí to, že na něm musím být často během dne, abych vůbec stíhal číst všechny důležité příspěvky, jinak se mi to v tom bordelu ztratí a mně pak nezbývá nic jiného, než to pak zpětně, poměrně těžce, vyhledávat.

    Jako je fajn najít si někoho s kým jsem nebyl dlouho v kontaktu.

    Poslední dobou mě chození na FB nějak nebaví. Asi jsem si uvědomil, že holt nejsem ten typ, kterej se musí vyjadřovat ke všemu - na to je už možná lepší ten twitter s omezením na 140 znaků. K ničemu jinýmu FB stejně není. A navíc, když už mám tenhle svůj blog, tak jakej smysl má pro mě FB? Taky mi přijde, že FB je jen módní záležitostí, a že už brzy se objeví zase něco jinýho na poli sociálních sítí a lepšího, přehlednějšího a více user friendly - nějaký klient na způsob Skype, Messengera nebo kdovíco.

    OdpovědětVymazat
  3. Kliknout na krizek u prispevku a dat "skryt vse od uzivatele..."

    A kdo te nuti na vsechno reagovat? ;)

    OdpovědětVymazat
  4. A ono to funguje, dík. :) Ne, že by mě něco, nebo někdo nutil, ale mám tam neustálý pocit, že je ode mě vyžadováno, abych reagoval. Možná podobnost s městem duchů na divokém západě a pocitem, že musím každou chvíli zahulákat: je tady někdo?! :)

    OdpovědětVymazat