pondělí 17. září 2012

Jak se hraje v Rakousku

Jelikož nemám na blogování momentálně čas, v podstatě jen ždibeček, tak o hraní v Rakousku se rozepíšu až někdy jindy. Název článku mi ale i tak přijde docela férový, protože Rakouska a her se článeček dotkne. Navíc mi z nějakého důvodu utkvěla v hlavě vzpomínka na herní seriály časopisu Level Jak se hraje... někde, a holt Rakousko a hry nemá až takovou šťávu jako nynější titulek.

Při nedávné návštěvě Vídně, kde jsem nebyl dlouhatánskou dobu, mě fascinovalo, jakým herním životem Rakousko žije, resp. jak vysoký počet herních časopisů se nalézal v jednom obchodě s časopisy. Celkově jich bylo cirka 12. To je o deset víc, než kolik se dá sehnat u nás, mimochodem. Některé byly orientované na PS3, další se věnovaly jak PC, tak konzolím, jeden byl věnovaný Nintendu, další herní sérii Sims a vyloženě PC časopis byl v nabídce asi jen PC Gamer. Některé měly u sebe plné hry, z dvanácti asi jen tři, a co se týče her, tak to bylo Trine, Whispered World plus další titul, a tuším, že ještě něco tam bylo. Cena se v průměru pohybovala asi okolo 4 Euro, což je tedy podstatně méně než kolik utrácejí čtenáři poč. her u nás.

Po pěti minutách se mě prodavačka zeptala cosi v němčině, a já si uvědomil, že nemá cenu kupovat si časopis plný článků v jazyce, kterému, snad krom pár slovíček, nerozumím. U originálek jsem měl podezření, že byly v témže jazyce a po svém čistě proneseném Nein jsem odešel, poučen, že herní časopisy se stále prodávají ve velkém, internet neinternet.

zeal

2 komentáře:

  1. A polovica z toho boli pravdepodobne casopisy nemecke (teda ako vydavane v Nemecku, povodom nie Rakuske)? :)

    OdpovědětVymazat