čtvrtek 20. června 2013

(Skoro) všechno o hře Deathfire


Hra Deathfire je počítačové RPG viděné z pohledu očí, v němž se hráč stará o vlastní partu dobrodruhů. V základní sestavě jsou čtyři hrdinové. Dva můžete najmout do party, budete-li to v pozdější fázi hry chtít. Tedy maximálně bude ve skupině šest hrdinů. Všechny postavy v základní partě budou generovatelné skrze hod kostky.

Hlavní inspirací pro hru byly dungeony ze zlaté éry devadesátých let, např. Wizardry nebo Realms of Arkania, přičemž interface bude poplatný druhému zmíněnému titulu. Hnací sílou pro tým Guido Henkela je nedostatek pravých RPG her, které dnes už prakticky vymizely. A právě návrat ke kořenům slibují autoři Deathfire, kteří svoji hru zacílili na nejpevnější skalní jádro fandů těchto her. Nebude to o grafice, zážitek má být plně srovnatelný s Realms of Arkania. Půjde však o ještě ambicióznější projekt, a například druhů zbraní bude v Deathfire více než počet všech věcí ve Stínech nad Rivou.

Boje budou na kola, nakonec to je taky jediný způsob, jak hráči nabídnout skutečně pravý RPG zážitek. Interakce s prostředím bude jinak v reálném čase.

Deathfire je pouze pracovní název, ale také se o něm uvažuje (resp. uvažovalo) jako o možné variantě pro finální název hry. Co se jeho týče, vybíralo se z následujících slov, či slovních spojení: Deathfire, Nethermancer, Endergast, Realms of the Beyond, Ruins of Nethermore, Neothera, The Beyonder, Flames of Nithera a Bones of Endergast.

Deathfire je ničivé kouzlo, které je zakázané již po několik generací kvůli strašlivým efektům, které působí svým obětem. Dalším negativem tohoto kouzla je, že zasahuje do říše mrtvých, kde čerpá svoji energii a tím pádem má velmi nebezpečné a patřičně smrtící vedlejší účinky. Kouzlo Deathfire ovládá hlavní záporák hry Endergast, čaroděj specializující se na magii čerpající svou sílu z jiných vrstev bytí, čili jinými slovy jde o Nethermancera. Beyond je říší mrtvých, místem, kde neplatí klasické fyzikální zákony, a ve hře se jí také říká Neothera anebo Nithera.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat