středa 2. března 2011

Ke Score tématu

Nedávno jsem si pořídil adventuru Posel Smrti 2 Simon the Sorcerer 4, a k tomu jsem dostal nové číslo časopisu Score. Řekl jsem si, že nakouknu dovnitř... a tam článek, no přímo téma. Tématický článek o tom, co číst v mezidobí, mezi vydáním starého, už ošuntělého Score a toho zbrusu nového, které ještě nevyjelo z tiskárny. Tak bezva, konečně nějaké zajímavé počtení.

Jaký to byl šok, když jsem mezi tipy nenašel ani jeden český web, blog, či cokoliv (výjimkou budiž osobní stránka bývalého šéfredaktora), a ještě větší šok, když jsem se dozvěděl, že mám číst zahraniční webstránky - takové ty zdroje informací, které jsou svojí aktuálností před papírovým Score o míli napřed. To je mi ale vážně podivné. Neznám opravdu nikoho, kdo si kupuje herní papírové časopisy a chodí na zahraniční weby. Vlastně neznám nikoho, kdo umí pořádně anglicky a kupuje si papírové herní čtivo. Dobrá, téma se zabývá těmito stránkami právě proto, že tyhle zahraniční zdroje nikdo ze čtenářské cílovky nezná. Co to znamená, nejspíš to, že Score na svých stránkách vyjmenovalo několik anglicky psaných webů, které si běžný čtenář Score jen stěží přečte.

V části, kde jsou zmíněné "blogy", bych (ještě než jsem se dozvěděl, že tam nic z česky psaných webů není) očekával například Kulturu kriplů, Angry player, Deník nespokojeného hráče, snad i TBL, a možná ještě nějaký (ale tenhle můj zcela určitě ne). Další článek věnovaný herním blogům uveřejněný třeba hned v dalším čísle, nebo v čísle s příští kvalitní originálkou, asi nelze očekávat. A to je škoda.

zeal

4 komentáře:

  1. nějak jsem nepochopil, na co si vlastně stěžuješ? na to, že score neuvedlo české herní weby, nebo že jsou ty anglické weby málo přístupné? nebo na obojí? nebo je to ironie?

    OdpovědětVymazat
  2. Stěžuju si na to, že Score mělo šanci napsat o zajímavých českých herních stránkách - což je výborné téma - a zahodilo ji. Podle mě tam mohli uvést oboje, jak české tak zahraniční. Minimálně ten Deník nespokojeného hráče mohli zmínit, ta po informační stránce hravě trumfne veškeré Rock Paper Shotguny a Zero Punctuation dohromady, imho. Článek o blozích a nezmínit Kulturu kriplů je taky dle mého přešlap vedle.

    Uznávám, že je to napsané mizerně, tak snad tenhle můj komentář to osvětlil, co jsem tu chtěl sdělit.

    OdpovědětVymazat
  3. Ze to rikam zrovna ja, ale proc by jako meli zminovat Kulturu Kriplu? Clanky jsou tam nesystematicke, nepravidelne, casto se tam objevuji celkem blbosti.

    A casual-core tam jako zminili? Sorry, ale ja sem ten text taky uplne nepochopil.

    OdpovědětVymazat
  4. Bez komentářů to tu holt zpustlo, a kvalita textu jde dolů, tak se na mě nezlobte, pánové.

    Měli zmínit Kulturu kriplů, protože si myslím, že na českém internetu je to unikátní blog s řadou velmi pěkných textů, které na českém (i slovenském) netu těžko pohledat.

    Ne, casual-core nezmínili, ani zmínit nemohli.

    OdpovědětVymazat