úterý 7. února 2012

FF hry jsou na PSN momentálně za polovinu ceny

Před včerejškem jsem si z PSN zakoupil Final Fantasy VIII a IX za úžasnou cenu 135 Kč za jednu hru (až do zítra se dají na PSN koupit FF hry za polovic!). Tím pádem mi ještě zbývá zakoupit FF XIII, FF XIII-2, FF I - VI a pokud mě to tak chytne, že se stanu vysloveně skalním fanouškem, tak asi nebude jiné možnosti, než si sehnat i (údajně spíše špatné) online díly FF XI a FF XIV.

Jenže... To bych stále neměl FF sérii kompletní, protože ještě existuje asi padesát dalších her, které na značce FF profitují, posouvají ji někam jinam anebo příběhově navazují (nebo předbíhají) a háček je v tom, že člověk musí vlastnit vícero systémů, aby je všechny spustil, čili musí zaplatit obrovskej balík za tuhletu legraci. A to se mi, alespoň teď, opravdu nechce, ba to snad ani není reálné, že bych si teď dokázal pořídit úplně vše, včetně dalších, a velmi zbytečných, systémů jako DS a 3DS.

Takže to vidím tak, že mi budou bohatě stačit díly VII-XII bez oné jedenáctky, která je online a já navíc takové hry nehraju, a jen možná si koupím tu XIII, o které se napsalo, že je tak lineární, až to snad ani nemá cenu hrát. Tedy jestli je FF XIII lineárnější než X, tak mám docela strach, jestli se tam náhodou jen nemačkají kolečka a čtverečky podle toho, co zrovna bliká na obrazovce. Každopádně, na Final Fantasy mě vždy zajímaly ty unikátní fantaskní světy, které nikdy neměly a možná stále nemají na herní scéně konkurenci a hratelnost byla vždy až někde na dalším místě. Jelikož ale FF X všude nosili na ramenech a na FF XIII se házela špína a volalo se na ní do nočních můr, tak mám opravdové dilema, jestli je to vůbec FF a ne nějaká FF zkomolenina.




zeal

4 komentáře:

  1. Kde se na FF XIII hazela spina? Dyt je to stejne Final Fantasy jako vsechny ostatni? Ze je linearni? Vsechny Final Fantasy jsou pokud vim linearni, az snad na jednicku, kde ti daj ukol najit nejaky diamanty, nebo co, a pak nic, nevis kam se mas vydat, to je nelinearita :) FF XIII je stejne dobra hra, jako vsechny ostatni. Je trochu jina, ale spousta FF je trochu jinych. Neni o nic horsi...

    OdpovědětVymazat
  2. A kdyz se divam na prumerny hodnoceni recenzi jako 85%, to nevypada jako hazeni spiny ;)

    OdpovědětVymazat
  3. 3DS a NDS zbytočne systemy ? To ako naozaj?
    Zaujímal by ma jeden rozumny argument.

    OdpovědětVymazat
  4. Robotron: Já teda čet, že je to lineární, a že je to v tomto případě chyba, což se jiným FF takhle moc nevyčítalo.

    GamesRadar: "2D side-scroller levels of linearity."

    CVG: "15 hours of dead straight single-path linearity is a little overkill."

    1UP: "Chop -- there goes the nonlinearity."

    GameSpot: "Exceedingly linear exploration and character progression."

    Wired: "Final Fantasy XIII is relentlessly linear."

    K tomu házení špíny, já teda recenze nečetl, jako spíš články, kde se vyčítalo novému FF, o jak moc je horší a co ostatní FF uměly lépe než FF XIII. Asi jsem četl nesprávné články. :)

    simon: Jsou zbytečné pro mou osobu, jelikož mi ty série na Nintendu nic neříkají a navíc už mám PSP, takže o pořádný důvod méně přemýšlet o pořizování dalšího handheldu.

    OdpovědětVymazat