čtvrtek 9. května 2013

Nový Level, jaký bude a nebude

Nezlobte se, že to tu zasypávám články o, podle někoho možná zbytečném, Levelu. Já si prostě nemůžu pomoci a navíc se tak trochu obávám, že až to skutečně vyjde na stáncích, spadne mi čelist, ale jen z těch velmi špatných důvodů. Skepse je na místě, stejně tak mudrcování nad tím, jak skvělé by to bylo, kdyby bylo.

Pravděpodobnost, že půjde o časák, který bude zcela jiný, zcela odvážný vykročit někam, kam se ještě noha herního časopisu neodvážila, se asi neblíží nule, ale k velmi podobnému číslu, obávám se tak trochu. Vycházím z nejnovějšího rozhovoru Drakena pro Eurogamer, který ze všech českých stránek pokrývá tuto událost - znovuzrození Levelu - nejlépe. Vpodstatě neexistuje žádná vize, zatím se neví, jaké novinky se do časopisu dostanou. Koupě Levelu proběhla narychlo. Můžeme prý očekávat redakci složenou z několika bývalých redaktorů Levelu, a současných pisatelů z Games.cz. Tak trochu jsem doufal, že půjde o úplně nové tváře. Tímto jsem upřímně trošku zklamán. Na Facebooku nového Levelu se jinak píše, že koncept Levelu bude víceméně stejný, a to se mi zase moc nezdá, když čísla prodejů jasně, více či méně, hovoří, že takový obsah čtenáři nechtějí.

On to totiž s největší pravděpodobností bude tentýž časopis, jen o padesátikorunu levnější, s několika novými rubrikami, které se budou snažit vypadat nově, avšak po důkladném přečtení textu řádku po řádce bude hnedle jasné, že jde jen o další reaktor, jen tentokrát v bledě oranžovém.

Skvělé by bylo, kdyby:

- se Level pořádněji zaměřil na současné nejlepší dvě, tři hry a pořádně se o nich rozepsal.
- úplně by vynechal retro články
- vyhodil rubriku Hardware
- maximálně zapojil čtenáře do vytváření obsahu časopisu
- se vrátili, či vraceli recenzenti z dob největší slávy Levelu (jako "guest" redaktoři)
- se v Levelu psalo o hrách, a ne o prodejích
- všechny, nebo většinu recenzí psal Draken
- mě časopis nadchl do takové míry, že bych si při jeho čtení pískal, a to i na veřejnosti
- kdyby na něm bylo z deseti metrů poznat, že je tu hlavně pro čtenáře

zeal

0 komentářů:

Okomentovat