čtvrtek 31. prosince 2009

Nový přírůstek: Amiga CD32

O retro počítače se normálně moc nezajímám, přesto tu mám jeden retro Pentium notebook ke hraní Dosových her a teď mi přibyla do sbírky (to je jen takovej obrat, sběratel nejsem) nová hračka - Amiga není žádná hračka, zlobí se amigáři - a tou je: Amiga CD32! Už jsem se o tom zmiňoval, a píšu to tak znova jen aby to v jednom z předchozích příspěvků nezapadlo. Zatím jsem na ní zkoušel Zoola 2 (výborná automatová hopsačka s lízátky a chodícíma nůžkama) a The Clue (k této hře mě přivedl článek od DavedeSadeho). Oboje hry jsou parádní. Mají skvělý zvuk, slušnou grafiku a od hraní pod emulátorem má Amiga CD32 tu výhodu, že hraní na ní působí opravdově. Je to rozdíl, jako když hrajete na automatu a pak na PC. Tedy obrovský!

Pod ruku se mi dostaly nějaké ty kompilace na CD (překonvertované hry z Amigy plus pár jich ve verzích pro CD32) a já jejich tvůrce nehodlám soudit, jestli na to měli právo, či neměli. Někdy je lepší vložit CD, stáhnout z Abandonware a už dál o tom nepřemýšlet. A na co se těším? Nebo co bych si chtěl vyzkoušet? Vždycky mě lákal Black Crypt, Perihelion, Valhalla, hry od Bitmap Brothers v amigácké verzi a je jich ještě víc. Možná se tu o nich někdy rozepíšu.

Super je, že Amiga CD32 se dá PŘÍMO připojit na obří LCD televizi. Simultánně mám do LCDčka připíchnutou PS3ku, takže můžu ovladačem podle libosti simultánně přepínat mezi oběma super-konzolema. Prostě nádhera.


4 komentáře:

  1. Moc pěkný! Sice je to špatná lidská vlastnost, ale závidim! :) Co čtu na wiki, teoreticky jde CD32 vybavit klávesnicí, myší, diskem etc. a proměnit jí v plnohodnotnej počítač. Fascinující! :)

    OdpovědětVymazat
  2. To rozšíření je ale docela nákladný. Myš se sice prý dá připojit jakákoliv, s diskem nevím, ale klávesnice stojí přímo majlant. Naštěstí jen minimum her vyžaduje klávesnici a co jsem zkoušel Dark Seed, tak myšítko se dá ovládat přes D-Pad. Možnost přikoupit další periferie ale každopádně je. Teď mě čeká pár stovek her, takže 'fascinující' je to správný slovo, které vystihuje Amigu CD32. :)

    OdpovědětVymazat
  3. a co teprve Tower assault ve dvou lidech to je bomba!!!, nejlepší hra jakou jsem na amize cd32 hrál

    OdpovědětVymazat
  4. jo vidíš, Alien Breed: Tower Assault, to je výbornej tip. díky. to abych už začal shánět druhej ovladač.

    OdpovědětVymazat