středa 25. srpna 2010

Singularity

Singularity je hra, která drtí všechny ty Feary a Modern Worféry, což se ale dozvíte teprve až si tuhle hru zahrajete. V recenzích totiž víceméně propadla a je jí často vytýkáno, že je to jakýsi Bioshock klon, a to jen díky tomu, že hráč krom pušky používá ještě rukavici, a vlastně ruku. Nevím, jak na to tihle takzvaní recenzenti přicházejí, protože tahle "ruka" byla použita dříve už v Undying (jehož je Bioshock skutečným klonem) a ještě dříve v Hexenu a možná dokonce už v Hereticu, tedy ve hrách od Raven Software, tvůrců Singularity.

A tak si vlastně říkám, na co vůbec číst nějaké recenze, když absolutně sterilní a nudná střílečka F.E.A.R. 2 dostává tak vysoká hodnocení a hry jako Necrovision a Singularity jsou smeteny ze stolu jako podřadnější zboží.

Včera jsem si dal zhruba tří hodinovou spářku Singularity a jsem velice nadšen. Tím, jak střílečky z vlastního pohledu ještě dokáží nadchnout, potrápit, překvapit a dokonce i vyděsit (jsou tu jak fantastické lekačky, tak strašidelné momenty). Nepřeháním, když napíšu následující: Ravenům se podařilo vzít to nejlepší ze starých doomovek a dokázali to velmi chytře zapasovat do moderní First Person Shooter hry. Výborná a strhující hra s nezapomenutelnými momenty, to je Singularity. Všem silně doporučuji.

1 komentář: