čtvrtek 12. ledna 2012

Tak nám zabili Ferdinanda

Předchozí věta, ač zní sebezajímavěji, nemá s tímto článkem nic společného, to aby bylo hnedle jasno. Jen jsem chtěl začít nový rok, navíc všemi obávaný 2012!, na úrovni. A aby bylo pojištěno, že to tak nějak bude na úrovni, nezbylo jiné možnosti, než-li si vypůjčiti věty od klasika české literatury.

A teď honem rychle k jádru samotného článku! Oním jádrem je cosi špinavého, což je možná důvod, proč se o tom jinde, krom podřadných internetových diskusí, nepíše. Totiž, cosi nekalého se děje na pozadí českých herních časopisů. Vezměme to hezky popořádku.

Nejdříve si vezmu na mušku SCORE. U posledního čísla je originálka Half-Life 2, kterážto mě docela zaujala. Jelikož ji nevlastním, velmi jsem uvažoval, že bych si konečně to SCORE zase po nějaké době pořídil, ale ejhle... Zjistil jsem, že to není plná verze (!). Abych to napsal přesně: na disku je pouze singleplayerová kampaň. Hra je tudíž bez multiplayeru (což zase tak nevadí, protože multiplayer u této hry poměrně "sucks") a dokonce (!) bez podpory modifikací, což je upřímně pěkný podraz na zákazníka... jelikož to není nikde viditelně zmíněno a Half-Life 2 na obálce není ani zahvězdičkován. To mi připomíná jednu záležitost s Descentem 3, jestli si na to ještě někdo vzpomene... (většina z nás už raději zapomněla)

Level na začátku roku 2012 stále existuje, a to je určitě zpráva, kterou moc herních fandů nečekala. Téměř všichni si mysleli, že Level zmizí s rokem 2011, ale jak je vidět, opak je pravdou. Lednové číslo by mohlo přispět k blížícímu se konci časopisu zase o něco více, než to poslední. Cena 260 Kč! Příloha už jen jedno jediné DVD! Snížený počet příloh bez vlivu na cenu časáku! Nezajímavé téma: Chceme hry v češtině! To jako vážně? King's Bounty jako plná hra už snad byla a Two Worlds II není Two Worlds II, ale jakýsi spin-off Castle Defenders. Kvůli originálkám si to pořizovat nebudu. A ještě, kdy měl naposledy Level na obálce tak nezajímavě vypadající recenzované tituly? Odhalování South Parku, který byl už odhalen několik týdnů dopředu na internetu, taky určitě mnoho trafikantů neosloví. K tomu ještě dodám, že Level je pěkně vyhublý, co jsem na něj koukal tuhle před pár dny. Oproti klasicky vykrmenému SCORE vypadá Level jako jeho africký příbuzný. To nám to pěkně začíná ten rok 2012...


zeal

0 komentářů:

Okomentovat