čtvrtek 3. května 2012

Deset minut s Unity

Pouhých deset minut s Unity stačí na to, abych vyrobil čtyři zdi (takže místnost), podlahu a stůl, našel na Google textury zdarma, následně vše otexturoval, pověsil do vzduchu neviditelnou lampu, kteroužto v další "desetiminutovce s Unity" chci vpravit nejlépe na stůl, anebo na strop, ještě uvidím podle nálady, a do rohu dám nějakou květinu, kterou opět vyrobím vlastnoručně, to abych z toho měl maximální radost, až bude hra hotová.


Je pravda, že v současné chvíli to vypadá řádně amatérsky. Výsledná hra z tohoto seriálu, tedy seriálu Deset minut s Unity, se o profesionální punc kvality snažit ani nebude, možná jen trošičku, pokud to z našich deseti minut nebude ubírat více času, než je akceptovatelné.

A co bude v příštím díle? Jak už bylo zmíněno, do místnosti přibude lampa, nesmí chybět strop, tak jej doplníme, a možná stihneme i dveře. Co bude za nimi? Nechte se překvapit v jednom z dalších fantastických dílů, které už se začínají v mých představách rýsovat. A nebo víte co? Napište do komentářů, co byste rádi do této vytvářené hry přidali, změnili, reorganizovali (je stůl na špatné straně místnosti?), a tak dál.

O jakou hru půjde? Zatím se tvoří místnost, to jediné se dalo v prvních deseti minutách zvládnout. Přidání herní postavy (buďto First Person nebo Third Person) bude rozhodnuto až vznikne jedna kompletní úroveň (čili level). Budou ve hře zombie? Nebo to bude nakonec něco velice sofistikovaného? Upřímně, zatím netuším. Tohle, a nejen to, se rozhodne až v některém z dalších dílů.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat