neděle 13. května 2012

Unity: další kroky


V předchozí sérii článků jsem si v Unity zkusil vytvořit malou herní úroveň a ony zkušenosti hodlám v dalším projektu zužitkovat. Také jsem zjistil, jak se tvoří, když je na výrobu hry časový limit. A vím jaké to je, když se něco dokončí - po zhotovení mého prvního projektu se dostavil takový zvláštní uspokojující pocit, který se dá nejlépe popsat slovy "k něčemu to bylo".

Možná je na to ještě brzy - přece jen zatím neznám všechny finty v Unity - i tak bych se rád ve svém dalším projektu pokusil o něco zajímavějšího. A aby to bylo co nejvíce poučné, pokusím se o hru, v níž bude vše vytvořené mými vlastními silami - textury, modely, materiály, animace, zvuky, hudba ad. Je to možná kontraproduktivní - přece jen, mnohem lepší a časově úspornější je "ukrást" takové věci z Googlu, který občas nabízí např. již hotové modely zcela zdarma (i ke komerčním účelům) -, na druhou stranu bych z tvorby neměl takový požitek, jako když si to vyrobím od základu vlastními silami. Navíc, je to zábava, takže proč ne?

Tak si ale říkám, jestli psát o Unity projektech sem nebo jinam. Spíše jinam. A já vím přesně kam - sem.

zeal

6 komentářů:

  1. Jak dalsi projekt? Dyt si nedokoncil ten predchozi. Nezapomnel na tu hru? ;)

    OdpovědětVymazat
  2. První projekt byl jen cvičnej, kde jsem si vyzkoušel pár věcí a zjistil, jak se to dělat nemá. :) Další projekt by se už měl dát hrát. Měl by taky vypadat podstatně lépe (použiju 3D modelovací program) a vůbec to bude ve všech ohledech propracovanější. Stay tuned. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ale dyt sis ani nevyzkousel nic ohledne hry samotny. Na nejaky 3d modelovaci veci se uplne vykasli. Co se potrebujes naucit, je udelat tu hru, to je dulezity.

    OdpovědětVymazat
  4. Aspon udelej, jak prochazis tim levelem, tak spacem se ti pri vstupu, odchodu otevrou dvere. Proc vytvaret dalsi scenu, kdyz ted sis jednu udelal a s hrou ani nezacal. Nepotrebujes dela dalsi scenu, musis se naucit udelat hru.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, to si vlastne udelal, ctu, ale tak tam dej jeste panaka, kterej, kdyz k nemu prides, ti rekne: "Zapomnel jsem klice a penezenku, mohl bys mi je donyst?" Ty mu je najdes, prineses a on odejde, hra skoncila. Aspon neco takhle primitivniho, at je to hra :)

    OdpovědětVymazat
  6. Rob: Dobrý nápad. Jak mi to čas dovolí, zkusím to dokončit, aby se to dalo hrát.

    OdpovědětVymazat