středa 13. března 2013

Zpět k psaní o hrách



Aneb psaní o dělání her je nuda.

Navíc, letošek je značně herně výjimečný z toho důvodu, že bude ohlášena ne jedna, ale rovnou dvě velké konzole. A s nimi i veliká spousta her a právě tento fakt mne nutí blog okamžitě přeorientovat zpět na herně pisatelský. Už teď se objevují informace o prvních titulech, tak kdoví, třeba bude oznámena nová Duna, moje oblíbené literární, filmové i herní univerzum, pro X-720 a já o ní budu muset zablogovat. To zase bude pěkný technologický skok, včetně toho na PC a já jen doufám, že to po mně nebude chtít, abych si upgradoval svůj pět a půl roku starý počítač. Mé čtyřjádro z roku 2007 mi stále velmi dobře slouží a kupovat osmijádro, či snad dokonce dvanáctijádro, které se již v AMD chystá, se mi teda vůbec, ale vůbec nechce. Plánuji opět pořídit konzoli. PC, jestli na něm nezačnou vycházet výjimečné PC only tituly, opět ustoupí do pozadí.

Momentálně hraji Aliens: Colonial Marines a není to vůbec špatné. Recenze opět přeháněly a dokonce ani ta obtížnost není tak slabá, na Hard, jak se v recenzích povídalo. To je tak, když ti dnešní recenzenti hrají na Easy, to potom je ta AI tak slabá, až to vlastně nemá ani cenu hrát a proto recenzent oznámkuje Alieny 2/10, aniž by ho napadlo, že na Medium, či snad dokonce na Hard by to nemusela být taková zívárna. Svoje mouchy bezpochyby má. Ještě na rozdíl od recenzentů jsem na hru nečekal dvanáct let, takže jsem si ji mohl bezstarostně užít a hodnotím ji, prozatím, jako solidní střílečku s mouchami zasazenou do parádního světa.

zeal

4 komentáře:

  1. Prostě piš co tě napadne. Dyť tu nečtu nic jinýho, než že se přeorientovávaš, pak zase, a pak zase nazpátek a tak pořád dokola. Kašli na nějakou orientaci a piš co tě baví ;)

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak, když začínám pochybovat ve vlastní blog a reakce čtenářů téměř žádné, aby mě kopnuli správným směrem. Tak díky. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Reakce čtenářů jsou hlavně, když s něčim nesouhlasí. Pokud reakce nejsou, tak třeba všichni souhlasí? ;) Ale stejně je to jedno. Hlavně piš co tebe zajímá a baví. Čtenáři se pak přidají :)

    OdpovědětVymazat
  4. On je to špatnej přístup k blogování, když dopředu očekávám reakci čtenáře. Dřív jsem to takhle neměl, ale teď nedávno jsem to chytl, tenhleten přístup, že bez komentáře stojí článek za houby, což je pěkný nesmysl. "Pokud reakce nejsou, tak třeba všichni souhlasí?" Přesně tohle je potřeba si říkat, aby blogger z toho nezblogovatěl. :)

    OdpovědětVymazat