úterý 16. dubna 2013

Jaký asi bude X-720?

Už se to pomalu blíží, je to nová konzole od Microsoftu a hráči na síti hádají, co jakože bude tento nový herní systém podporovat, co nabídne a naopak, v čem bude pokulhávat za konkurencí a jakou revoluci přinese. Proč se nepodívat do vlastní křišťálové koule... Aha, ještě potřebuje trochu vyčistit.

Kinect je myslím jasný. Zda bude v základní sestavě už tak jisté není. Na jeho propagaci utratil Microsoft půl miliardy dolarů, ale na straně druhé to takový hit, jaký si v Microsoftu přáli, nebyl, i když podle prvních čísel se v prodejích vyšplhal hodně vysoko. Prodeje her byly katastrofické, ale naštěstí byl u každého Kinectu přibalený jeden herní titul, plus poukázka na druhý, takže to nedopadlo ještě katastrofálněji.

Důležitá otázka je: bude Kinect konečně podporovat skenování skateboardu, které tak trošku lživě MS propagovala v reklamních materiálech pro první Kinect?

Blu-ray. Bude. A je jedno, jestli pochází od konkurenčních japonců, protože už DVD, které se točí uvnitř X-360 je také od nich, od Sony. Myslím, že Blu-ray se již prosadilo natolik, že se dá mluvit jako o úspěšném médiu. MS ho tudíž bude chtít, také z důvodu, že nemá prakticky na vybranou. Je tu nějaká šance, že by MS přišlo s něčím novým, dokonce možná s flashkami určené jen pro MS kompatibilní zařízení. Šance, že by MS kompletně okleštilo svůj herní přístroj o fyzická média je téměř nulová. Ono totiž, zní to hezky (až futuristicky) a tak, ale z obchodního hlediska by to byl sebe-bombový-kill. Internet na tom ještě není všude tak dobře, aby to bylo proveditelné, a také lidé ještě nejsou dostatečně brainwashed, aby byli pro něco tak zlotřilého, jako jsou neviditelná, nepřenosná data, která už nemůžou půjčit, prodat svému sousedovi.

Paměť a grafika, a co takový procesor. Na tohle zase takový odborník nejsem. Ale už teď cítím, že to bude echt-gold!

Microsoft je firma se spoustou peněz, tudíž nelze nečekat nějaký úplně nový sell-point. Podle mě by to mohlo být 3D. Problém ale vězí v tom, že 3D potřebuje obrazovku podporující frekvenci 120 Hz a tu rozhodně nemá každý, např. já ji nemám, ale ani nikdo v mém okolí ji nemá, takže jedině snad, že by do té doby ceny televizí klesly fakt nízko, že by bylo hloupé nekoupit jednu 3D televizi do obýváku, hmm. Bude mezi novinkami (neoriginálníIllumiRoom? Bude to tablet? Nebo to budou brýle? Anebo hodinky?

Zvěsti toho hlásají spoustu, např. to, že přes X-720 půjde sledovat televizi s online funkcemi. Nebo že X-720 nespustíte bez připojení na net. Nevím, nevím jestli bych v takovém případě do takové konzole šel. Pokud by to tak skutečně bylo, hlavní funkce tedy vyloženě stojí na tom, že je hráč online. Jaká funkce? Že by vždy aktuální digitální nabídka všeho možného od ranních novin po noční "sociální" hraní deskových her? Nebo jakási funkce využívající připojení všech hráčů, využívaná např. i při stahování her, na způsob torrentu?

zeal

0 komentářů:

Okomentovat