čtvrtek 28. května 2015

Těšme se na E3

Herní vánoce známé jako E trojka tu budou ani ne za tři týdny. Opět se sejdeme všichni před streamem, vzdát hold herním vývojářům. Pokud se poštěstí, pražští hráči budou během konferencí ve spojení s těmi brněnskými, v čase, kdy se opět strhne komentující slavnost na Twitteru. Pokud nespadnou dráty na trase Brno-Bratislava, přidají se k nim i bratislavští. Je to myslím, vždy fajn, sledovat s celým světem událost, která má tu moc pohnout stavebním kamenem světa videoher.

Obzvlášť ta letošní E3 bude kolosální ve smyslu zářivosti herních titulů. Spousta hráčů vyčkává jednu hru s velkým H, další si šeptají o Falloutu 4. V průběhu roku se objevilo několik zvěstí, polovičních informačních leaků a podezřelých pohledů ve videorozhovorech serveru Gamespot. Podle nejoddanějších fanoušků Falloutu Josh Sawyer z Obsidian Entertainment minulý měsíc na jednom z těchto videí čtyřikrát vymrkal morseovkou větu War never changes. Máme nevyvratitelný důkaz, říká šéf oficiálního fanouškovského fóra. Něco je na obzoru, doplňuje pak oficiální Twitter účet Obsidian Entertainment.

Naughty Dog se jako vždy postará o to, aby nám vylezly oči z důlků. Stejně tak hra Division se opět přihlásí s novým  videem, kde bude opět nějaký ten detail, o němž se bude hodně a dlouho mluvit. Poprvé to bylo zavření dvířek u auta během přestřelky s policií a naposledy realistický sníh. Je pravděpodobné, že na E3 zavítá David Cage z Quantic Dream s videem z jejich nejnovějšího počinu dělaného exkluzivně pro PS4.

Odhalení her je to, co dělá z E3 skutečnou parádu. Nemusí to být vždy ta nejlepší hra na světě, stačí když zaujme. Nálada během E3 je vždy pozitivní a hráči zkrátka fandí opravdu všem, i v případě, že se nepodaří ukázat světoborný kousek.

E3 dokáže šokovat. Jako např. když poprvé ukázali The Last Guardian. Tento kousek sice nebyl nikdy dokončen, ale prý se na něm stále dělá, i přesto, že Team Ico se během tvorby rozložil na nedefinovatelný počet vývojářů. Co myslíte, jaká z těchto her by více šokovala? The Last Guardian anebo Half-Life: Episode 3? Osobně bych řekl, že je to velmi těsné. Obě hry tu měly být už dávno a začíná se u nich projevovat efekt Duke Nukem Forever, čili, že mají velmi obtížnou úlohu naplnit očekávání. Být nejen jasnou jedničkou ve svém žánru, ale i přinést hráčům zážitek zvaný "modré z nebe". Je to alespoň trochu reálné? I ti největší fanoušci těchto her začínají rok od roku pochybovat. Šifry ve hrách od Valve se ale i přesto nadále objevují. Letošní E3 by měl být každopádně už finální stage pro obě hry, ať už bude výsledek jakýkoli.

Dojde i na omáčku ve složení Call of Duty, Assassin's Creed a hry od EA Sports c' 'n' game. Ta nesmí chybět. Ať máme na co nadávat. Samozřejmě, jak jinak, než s nadsázkou.

zeal

4 komentáře:

  1. A id Software by měli ukázat Dooma, jestli se nepletu?

    OdpovědětVymazat
  2. Na Dooma jsem při psaní zapomněl, takže díky za doplnění. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Som na E3 zvedavy, len tentoraz (narozdiel od minulych rokov) budem asi v praci :((

    OdpovědětVymazat
  4. MickTheMage: Tak to je opravdu škoda, pokud bys ho nemohl sledovat s náma. Vždycky je to parádní, když to společně komentujeme a občas zanadáváme na nějakou příšernost, či bizarnost, co se tam objeví. :) Nejlepší to bylo, když jsme ještě společně psali takový to lejstro v Redakci nebo v Google Documents formou živého komentování. Následný shrnující Mashupy jsou ale taky fajn, jsou informativnější pro čtenáře, na druhou stranu dělat "živý vstup" byla pořádná prdel. No a to s náma byl ještě Robotron a na KK se objevoval každý den minimálně jeden článek. :) Good times!

    OdpovědětVymazat