sobota 25. července 2009

Preview: Dante's Inferno


"...oh, óóh, aha ááh.", promluvila na Danteho sukuba a zmizela ve druhém pokoji. Její části spodního prádla lemovaly cestu do jejího království, k jejímu loži. Dante jako bývalý křižák si odplivl, stisknul v pěst malý křížek a vzpomněl si na krušný okamžik, kdy mu Luciferus ukradl jeho životní lásku Beatrix. Proto teď Dante bloudí peklem, proto je na jeho meči pekelná krev a právě proto se na Danteho upocené tváři veze ten šibalský úsměv, který nedává strážcům temnoty usnout.

Dante je frajer, ale je taky sexy? Podle některých dam obojí. Pohledem na statistiky je nefalšovaným Bohem války. Vždyť jeho kosa poslala už tolik přisluhovačů temnot zpátky do pekelné pece, až je to impresivní. Jeho vystřelovací řetěz už zastřelil tolik pekelníků, až se slovo impresivní zdá býti toliko neadekvátní, jako kdyby někdo vyzvracený oběd přirovnal k Moně Líze, a naopak. Chrabrost je Dantovou třetí rukou, myšleno tedy pouze obrazně. Bude ji potřebovat. Musí se totiž prokosit devíti pekelnými kruhy. Aj!

Hra je o tom, že se tu zabíjí. A co že se tu bude zabíjet? Budou se tu zabíjet nepokřtěná batolata, což je, jak praví manažeři EA, sexy (ať už tohle slovo znamená cokoliv), na druhou stranu je to dosti nebezpečné, protože jakmile si hru zahraje nějaký psychopat, máte, jako autor hry, v poštovní schránce řadu žalob, že jste navedli psychopatické vrahy k tomu nejhoršímu z nejhorších. Co je na tom však dobré, ze zabitých nepřátel vypadávají kuličky se zdravím. Aby toho nebylo málo, tak někteří nepřátelé jezdí na minotaurech. A taky podobně jako v Golden Axe si je může osedlat i hlavní postava Dante. Ať je bžunda. A teď k atmosféře. Ta bude pekelná, takže zase zpět ke hře.

Jedním z bossů bude král Mínos, jehož bude muset Dante odzbrojit v jeho paláci, kde Mínos sedí na zadku a kouká do zdi. Výzva v jeho zabití bude spočívat v tom, že tu půjde o jistou minihru, v níž se budou klikat symboly na vašem ovladači přesně, jak se budou objevovat na obrazovce. Po jeho zabití zůstane na zemi spousta sraček.

Vedle Mínose a samotného Luciferuse tu z obřích Dantových protivníků vystoupí i Phlegyas (viz Wikipedia). V souboji z něj uvidíte jen hlavu. Jeho pazoura se vás bude snažit zaplácnout a jeho smradlavý ohnivý dech uškvařit. A to není vše, protože při tom ještě na vás budou nabíhat jeho nepokřtěné děti. Kráva chodící po dvou se ve hře taky objeví, to jen tak na okraj pro zvědavce.

padlý zeal, 2009 A.D.

0 komentářů:

Okomentovat