neděle 1. srpna 2010

Levelujem

Člověk si koupí Level a už dopředu ví, že otěže bude přebírat někdo jiný. A těší se, nebo je spíš zvědavý. Otevře ho. To, co na něj uvnitř čeká je ale zklamání... víceméně.

Od úvodníku jsem čekal především, že se v něm dozvím o tom, že někdo nový přebírá otěže. Michal střídá Petra. Dozvěděl jsem se na internetu. Čekám... ne, já si vyloženě chci přečíst text, kde se představuje nový šéfredaktor, možná i důvody, proč tomu tak je a nějaké ty zbytky okolo, vždyť to je přece slušnost, když už žádný jiný důvod... ovšem nic takového. Prostě na vás kouká nový moderátor nebo ještě lépe, v seriálu hraje hlavního hrdinu nový herec a nikde vo tom ani ň. A v předposledním odstavci čtu cosi, že "nové koště lépe mete" a já si začínám představovat co on na to, na tenhle jinotaj, ten čtenář, kerej vo tom neví ani to ň.

A co já k Levelu? Děsně hezky to vypadá, asi se to dobře čte - on se člověk musí přinutit a taky ne všechny texty jsou ucházející -, jenže... je to takové celé, jak bych to jen, takové bez energie, bez náboje. Střídání šéfredaktorů, kde se jeden neumí pořádně rozloučit a ten druhý neumí pořádně praštit do stolu a říct: "Tak tady jsem, cháchro!" je přesná ukázka toho, jak bez-energie to celé je.

Takže tak. Nový Level je úplně stejný, jako ten předchozí. Jen úvodníky píše někdo jiný.

Jo a... stojí stále těch neskutečných 250 Kč (!). Nevadí mi to. Já si pro Level jezdím ve svým Ferrari.

zeal

11 komentářů:

  1. A prej se bude jeste zdrazovat... (no humor)

    OdpovědětVymazat
  2. U nás je ještě docela levný. Koukněte na ceny na Slovensku.

    OdpovědětVymazat
  3. Kdyby jen za tu cenu nabízel Level odpovídající hodnotu, např. dvakrát tolik stránek, lepší papír, vazbu...

    250 je sakra moc, zvlášť vzhledem k faktu, že je to cena za pouhý časopis... a je celkem jedno jestli k tomu přicvakují plný hry, neboť stejně ve většině případů za moc nestojí (ty z posledních čísel tuplem): Advanced Warfighter, Memento Mori a Rainbow: Six Vegas 1.

    OdpovědětVymazat
  4. Přišel mi aktuální Level a ještě zabalený ve fólii jsem ho hodil na druhý (odkládací) stůl.

    Z toho stolu jsem ho vyhrabal až dnes, rozbalil jsem ho, DVD hodil do skříně, přečetl jsem si úvodník, zbytek jen prolistoval, hodil do skříně.

    Takhle to dělám už asi tak rok. Jen ve výjimečných chvílích, kdy se opravdu, ale opravdu neskutečně nudím a vážně není co dělat ani co číst, Level vytáhnu a přečtu si Vávru. Pak hodím zase do skříně.

    Je to smutné, ale je to tak. Kde jsou ty časy, kdy jsem hltal každý, opravdu KAŽDÝ článek, který v Levelu byl? To bylo tak v letech 1996 - 2000. Pak sem začal internet používat i k jiným věcem, než jen ke stahování zápisků ze čtenářských deníků a s papírem to šlo z kopce.

    Takže teď nechám dojet předplatné a po čtrnácti letech přestanu Level číst. Mně osobně totiž nemá co nabídnout. Je to smutné, ale je to tak.

    OdpovědětVymazat
  5. Je fakt, že ani já se do jeho čtení nerhrnu. A mám pro to třeba takovéhle důvody: časák jako takový ve mně nevyvolává pocit, že má vůči internetu navrch nebo alespoň, že se v něm dočtu něco jiného, popř. LEPŠÍHO. Zadruhé redakce je nesehraná a jména autorů mi absolutně NIC neříkají, tudíž nějaká ta iluze o fajnové redakci je neexistující. Zajímavá témata, zajímavé články, recenze, které si zkrátka musím přečíst a podobné taktéž nonexistentní. Nevěřím, že pro mě, jako čtenáře, dělá redakce maximum.

    Jako Level je designově vážně hezký a věřím, že ti lidé, co časopis píší, mají zkušenosti a přehled, ale co je to platné, když vím o těch několika závažných chybách, které mi doslova znemožňují si ho užít.

    OdpovědětVymazat
  6. Co je najhorsie ani nepovedia preco su tam neni tie posrane Bioware body!!!!!!! :)

    Nastastie je tam stale co citat.

    OdpovědětVymazat
  7. A premysleli jste nad tim, ze je to VÁMI a ne Levelem, chlapci? :)
    Ze v letech 1996 - 2000 jste byli usmrkanci a ted jste trosku nekde jinde? Nostalgie je svina, co?

    OdpovědětVymazat
  8. montana: jasně že to je i mnou, je to dobou a jinými nároky a potřebami. Jenže v té době ještě nebyl internet tam kde je dnes. Kdyby tehdá byly všude videorecenze a takové věci, tak věřím tomu, že na web koukám rozhodně víc, než do Levelu.

    zeal: přesně tak, v tomhle máš pravdu a jsem na tom podobně. Nic proti nim, ale ona stálá redakce Levelu je fuč a drží to tam jen veterán Radek. Ale bylo by nefér to házet na redakci. Tou to není. Je to internetem.

    Ach, kde jsou ty doby, kdy stál u kormidla Herodes a když redakce zrovna nevisela v Asheron's Call, hrála Bombermana o obědy :). Nostalgie je vážně sviňa.

    OdpovědětVymazat
  9. Reseni je jednoduche, vykaslat se na Level, ktery vam nic nedava a predplatit si EDGE a Retrogamer, kde opravdu JSOU informace, ktere na netu nenajdete. Vyjde to cenove skoro na stejno a na hazeni do skrine si lze najit i jine predmety ;)

    Jinak, jasne, nic proti Levelaku, snazej se, ale stejne je to pro nas malo. Navic jim Fógl hazi klacky pod nohy s tou stale se zvysujici cenou a "kvalitou" toalet...totiz papiru casopisu.

    OdpovědětVymazat
  10. Jak říká mini, jsou i časopisy, které skutečně mají obsah, který na netu není. Když otevřu Edge, nabídne mi toho mnohem víc, než Level. V nesrovnatelně kvalitnějším podání a prezentaci.

    Za stejnou cenu.

    OdpovědětVymazat
  11. No mně asi nezbude nic jinýho než přejít na nějaký zahraniční časopis a když říkáte Edge, tak asi ten.

    OdpovědětVymazat