úterý 4. ledna 2011

Mechwarrior Reboot

Věřte, nevěřte, první Mechwarrior byl vydán ještě v osmdesátých letech. Tehdy, v roce 89 ho na svět přivedl Dynamix za distribuční pomoci toho času ještě hodné firmy, dnes naopak velmi zlé, Activision. Jak ale všichni dobře ví, ta pravá jatka přišla až s druhým dílem, přesněji s dílem zvaným Mercenaries, resp. Mechwarrior 2: Mercenaries, aby bylo jasno úplně každému. Jako malý mech-komandér jsem u počítače strávil velmi pěkné dny plněním různorodých misí, které se klidně mohly přihodit v tom suprózním filmu Robot Jox, jehož jsem měl ten čas ještě v živé paměti (taktéž upirátěný - s jednohlasým dabingem!). Pár let nebo měsíců na to jsem si nadšeně četl o dalších mechovkách, jako EarthSiege a Heavy Gear, ve skore, ale z nějakého důvodu jsem chtěl zůstat věrný jediné sérii, Mechwarrioru, těžko říct proč... možná pro tu hustou a temnou atmosféru, která těm dalším sériím, na obrázcích, jaksi chyběla.

V současnosti se chystá reboot, nebo jinak řečeno remake a podle prvního videa z roku 2009 by to mělo mít pěknou barevnou paletu - oproti přeplácaným, až sharewarovým, barvám trojky a čtyřky.


O Mechwarrior Reboot se dá říct, že to bude, jakýs takýs, prequel. Bude se odehrávat deset let před událostmi z jedničky - ale bude to jedno, protože 3015 bude, ke smůle všech fandů prequelů, vypadat stejně jako 3025. Přiznám na rovinu, že o světě Mechwarrioru (BattleTechu atd.) toho nijak zvlášť moc nevím a na přepisování z Wiki jsem moc velkej lenoch, takže nevím jaká aliance má na kahánku a jaké zlé impérium si brousí zuby na ostatní planety, které ještě nebyly zotročeny vesmírným imperátorem.

Nicméně, o čem můžu napsat je jaký tvůrce hru dělá: je to Piranha Games (neplést se slavnější Piranha Bytes) a jde o kanadskou herní společnost, která má za sebou třeba střílečku Die Hard: Nakatomi Plaza a nějaké hry na handheldy. V současné době dělají s Gearbox Software na multiplayeru a konzolových verzích - no vlastně teď už s vývojem asi skončili, vzhledem k Dukovu brzkému, brzičkému vydání - Duke Nukem Forever. Poté se doufejme vrhnou s plnou silou na nového Mechwarriora. Měl by stát za to. Tvůrci slibují velmi dynamický "battlefield" a vůbec ten pocit, který je příznačný pro hry, v nichž po sobě střílí velcí roboti... nebo se dá říct kyborgové, když mají "organického" řidiče? Hra je ve vývoji pro PC a X-box. Já si ji určitě koupím pro PC, jelikož se na ni velice těším a hlavně, pořádná hra s mechy tu nebyla pěkně dlouho. Tak snad se ten nový Reboot povede. Zatím totiž vypadá velmi nadějně.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat