úterý 25. ledna 2011

Předpovědi na rok 2011

Opět jako u žebříčků, dělá to každý a já nehodlám být výjimkou. Předpovědi, takže předpovídám - například to, že Duke Nukem Forever konečně vyjde, ale tohle se za předpověď počítat nedá, protože skutečně... Duke Nukem Forever vyjde. Už letos. A vypadá to na super pařbu, protože trailer je zkrátka boží. Tak. A jdeme předpovídat.

Konec herních časopisů psaných v češtině

Ačkoli se začátek roku bude jevit docela příznivě pro české novináře, záhuba bude blíž, než si budou schopni přiznat. Začátkem června dojde k nejrozsáhlejšímu rušení předplatného v historii herních časopisů. S poklesem cifer prodaných čísel pod dva tisíce oba časopisy kapitulují a dlouhodobě oškubávaný čtenář si konečně oddechne.

Úspěch Nintenda 3DS a PSP 2

Co na tom, že nový handheld od Nintenda způsobí miliónům dětí újmu na zdraví, protože 3D efekt bez brýlí nebude zase tak neškodný, jak se budou manažeři Nintenda snažit veřejnosti namluvit. 3DS se ovšem bude prodávat jako rohlíky i v době, kdy se bude masově vědět o jeho škodlivosti. Na druhou stranu PSP 2 uspěje díky přítomnosti dvou analogů a část jeho úspěchu bude spočívat i v tom, že majitelé původního PSP si prostě budou chtít vyměnit svůj jednoruký handheld za plnohodnotnou konzoli do ruky, aneb jak o něm začne vyřvávat Michael Patcher "The best hanheld of all time".

Kinect na konzolích krachne, Move nezklame, ale ani nepřekvapí

O Kinectu se v poslední době píše už jen v souvislosti s kdejakým podomácku smontovaným a polofunkčním hackem, což brzo začne řadu stále nerozhodnutých zákazníků tak iritovat, že od koupě drahé X-box kamerky odstoupí. A naopak ti, co si ji už pořídili budou nejpozději ke konci roku kvůli nedostatku kvalitních her zpytovat svědomí a začne tak docházet k takzvanému RROD efektu: lidé se budou chtít Kinectu zbavit - díky chytrému hacku způsobujícímu zkrat v kamerce jej bude možné vrátit zpět Microsoftu. Move se bude dařit daleko lépe, ovšem skutečné kvalitní AAA tituly určené speciálně pro Move, jako Sorcery, vyjdou až v roce příštím. Ke konci roku ovšem vyjde Sports Champions 2, které majitele "mikrofonů" uspokojí kvalitní nabídkou sportů: bude to například golf, tenis a dokonce basketbal.

Na mobilní scéně uspěje Google, Apple půjde dolů a Microsoft neuspěje

Mobilní telefony s operačním systémem Android zažijí velký nárůst v počtu uživatelské základny. Applu se s iPhone bude stabilně dařit, až na konci roku se díky tlaku Androidu od Googlu stane nemyslitelné - popularita iPhone zažije velkou ránu. Microsoft se svým Windows Phone 7 nebude dostatečně silným soupeřem a v Microsoftu se díky tomuto neúspěchu začne pracovat na handheldu, který bude, podobně jako PSPhone, zároveň telefonem a herním přístrojem.

Herní oznámení, úspěchy a neúspěchy

Lara Croft v novém dobrodružství těžce zklame své fanoušky, nejen menší podprsenkou, ale i méně šikovnější hrou, o které se až doteď dařilo úspěšně lhát - ne úplně svobodný pohyb po ostrově, časté a monotónní souboje, primitivní hádanky a nenápaditý děj odsoudí hru na pulty bazarů. O dalším remaku nepadne slovo. Bude tohle totální konec kdysi slavné série Tomb Raider?

Duke Nukem Forever bude nejhranějším herním titulem, co se týče skutečných her, a bude po právu vyhlášen nejlepší střílečkou roku.

Rage letos nevyjde. Zato ale dojde k bombovému odhalení (i když pouze jen pro novináře) mega pecky Doom 4, o kterém začnou kolovat zvěsti, že není jen obyčejnou video hrou, ale něčím mnohem víc.

Skyrim překvapí absencí bugů, glitchů a slabého příběhu. Zhruba ve stejné době, kdy vyjde Skyrim, Nvidia oznámí helmu VFX-2 s podporou pro pátý díl fantasy série Elder Scrolls (podpory se dočká i několik dalších horkých novinek). Sony oznámí podporu Move pro Skyrim.

David Cage odhalí, nejspíše na E3, nový projekt firmy Quantic Dream, jež opět bude exkluzivní pro Playstation 3.

O titul nejlepší hra roku se poperou Deus Ex: Human Revolution, Batman: Arkham City, LittleBigPlanet 2, Duke Nukem Forever a Uncharted 3.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat