pondělí 19. prosince 2011

Vánoce, čas herní pohody

O Vánocích se hraje nejlépe. Jednak proto, že venku je zima, ale také z toho důvodu, že k tomu hraní máme spoustu domácího cukroví, ovoce (nejčastěji čínských mandarinek) a ani Coca Cola nechybí, když ji nejvíc potřebujete. Je čas, kdy všichni, i věční konzoloví nepřátelé si vzájemně přejí tu nejlepší spářku, možná proto, aby jim svědomí dalo usnout před oním dnem D, kdy se budou rozbalovat dárky. Všichni se těší na ty nejlepší tituly sezóny - ne všichni se jich dočkají, jak víme (někteří více než ostatní), ale přece nějaká ta hra by se tam objevit měla - blízcí přece ví, co v tom temném pokoji děláme, celé ty dlouhé hodiny, ví, že jsme hráči videoher! Pod stromkem se tudíž nějaká videohra (zákonitě?) objevit musí. Hmlmgmm.

Po čas Vánoc obvykle usedám na gauč ke konzoli. I letos si na ní zahraji něco se sourozencem - nejlepší radost mi dělá drtit ho v Motorstormu - nebo vyzkoušíme nějaké ty levely v LittleBigPlanet, což je rozhodně jedna z nejlepších her, ne-li vůbec ta nejlepší, této generace konzolí - to jen píšu, pokud jste to ještě nevěděli. Určitě se nebude prášit na Move ovladače, protože sporty s Move se jen tak neohrají - z důvodu, že Move je velmi přesný (někdy až moc). Teď napíšu, že si dám pauzu se Skyrimem, ale takováhle předsevzetí prostě o Vánocích vůbec nefungují, oproti těm na nový rok. Na PC si určitě dám několik válečných scenárií ve hře Wolfenstein: Enemy Territory, kterého jsem si před pár dny po asi dvouletém odříkání opět zahrál. Snad se nebudu zase léčit ze závislosti na něm. Wow. Možná rozjedu klasické RPG-čko, Might & Magic VI nebo Diablo 2. Rád se nechávám u PC obklopovat atmosférou a to umí nejlépe jen ty nejlepší, už řádně ozkoušené, kousky. A velice přemýšlím o tom, že bych oprášil své adventuristické schopnosti zahráním mojí oblíbené adventury Flight of the Amazon Queen, u které jsem se moc bavil, když jsem ji tehdy, snad ještě v devadesátých letech, hrál. Určitě tomu dnes lépe porozumím, mimoto i rychleji prokouknu adventurní zákys-wannabe místa. Nejvíce času ale hodlám trávit s novýma hrama, které se pod tím stromkem, až ho všichni sneseme z půdy a postavíme ho na místo, na kterém teď celý rok stála palma, a okrášlíme ho a dáme na něj žárovky a zapneme ho a budeme vědět, že jsou konečně zase ty svátky klidu a pohody, Vánoce, a všechno bude zase OK, objevit musí. Nové hry se tam objevit zkrátka a dobře musí, protože už teď se na ně chystám. Heh. Už si na ně dělám místo na poličce. Pro jistotu udělám místo pro větší počet krabiček, jeden nikdy neví, kolik  se tam toho pod tím stromem objeví.



Správně. A teď, teď honem zpátky ke hraní! Zachraňovat svět je fuška, i když si teď nejsem tak úplně jistej, jestli je to vlastně cílem v tamtý logicko akční hře, kterou teď hraju. Ale: who cares anyway.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat