neděle 1. dubna 2012

Rampage jako filmová adaptace

Vypadá to, že spousta lidí zná hru Rampage, "tu klasiku z automatů". Mně tenhle titul nic neříká, nikdy jsem o něm neslyšel, až teď jsem o něm cosi zaslechl... a zaujalo mě to. Hráč tu ztělesňuje monstrum, které ničí domy, rozbíjí okna a pojídá dobroty, které z bytů s okny ukořistí. Rampage je z poloviny 80-tých let a vyhlíží poměrně zajímavě. Na tu dobu má opravdu, opravdu, úžasnou grafiku, která by - a s tím budete se mnou souhlasit - obstála i dnes, kdyby ji Bally Midway vydala na iOS či na Androidu. A co je zajímavější, teď o ni projevili zájem filmaři v Hollywoodu, kteří chtějí podle Rampage vytvořit celovečerní film!



Zní to jako dobrý nápad, třeba už jen z toho důvodu, že to bude mít spoustu počítačových triků - hlavní monstra: opice, ještěr a vlkodlak mají dobrých pár metrů na výšku! A jelikož filmový průmysl má zisky převážně z výdělků v kinech (až teprve pak z DVD a Blu-ray), tohle je tudíž přesně ten druh filmů, na který se lidé - sebe nevyjímaje - pohrnou do kin. Už jen kvůli té trikové podívané, ale nejen kvůli ní, samozřejmě.

Zápletka nezní úplně špatně: Trojice laboratorních lidí podstoupí experiment v ústavu Scumlabs. Výsledkem toho je jejich přeměna v monstra. Musí - a oni musí - srovnat se zemí všechny výškové budovy v centru, aby postoupili na další úroveň, a během toho musí spořádat velké množství lidí a ničit helikoptéry, tanky, taxíky, lodě, policejní auta a podobně. Dá se s jistotou napsat, že filmová adaptace bude mít ještě něco navíc - nějakého svalnatého hrdinu, s modelkou kolem boku, aby to nebylo jen o tom, jak nějaká monstra ničí město a hlavně, aby to dávalo jakýs takýs smysl, že.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat