úterý 5. června 2012

E3: Microsoft

E3 je téměř za námi. Hlavní konference již proběhly, resp. na jednu z nich se ještě čeká, ale za několik hodin už bude opravdu po všem. Karty se rozdaly, na stole se ani letos neobjevilo více es, než bylo v balíčku, takže nikdo nebyl zraněn... A teď krátce k první konferenci.

Microsoft

Je to s podivem, ale letos byla Microsoftí show relevantní i pro mě. Samozřejmě jsem tak zaostřil zrak, aby mi nic zásadního neuteklo, ale jak už to tak bývá s Microsoftem, něco takového se ani stát nemohlo, protože zásadní pro Microsoft znamená vyloženě průměrné věci, které si koupí většina. K tomuhle bych dodal, že většina z amerického kontinentu, takže to znamená NBA, "fotbal", Call of Duty, potažmo další tucet válečných simulátorů, Gears of War a Halo, kteréžto je totéž, jen ve vesmíru, a k tomu navíc jedna levná kopie God of War k tomu v podobě Ascend: New Gods.

Jako obvykle, Microsoft spíše spoléhal na další díly zaběhnutých sérií, než na nové hry.

Poměrně zvláštní je, jak se pozapomnělo na Kinect, o kterém loni všichni pisálkové mluvili jako o novém herním zázraku. Jediné kinectové, co trochu stálo za zmínku, byl nový díl Fable, nebo chcete-li pouze spin off, jenž se mimochodem velmi podobá konkurenčnímu Sorcery. Jinak byl Kinect ještě zmiňovaný u několika dalších her, ale pouze jako doplněk - ve hrách si odteď díky Kinectu můžeme zakřičet, občas zamávat rukou a to je vše. Velká věc minulého roku je najednou zařízení, se kterým Microsoft víceméně nechce mít nic společného. Zřejmě i Microsoftu došlo, že Kinect je průser, a že marketovat ho jako další konzoli byl obrovský krok vedle. Neveselý příběh vyprávějí i prodeje, kde na jedno Kinectové zařízení by měla být prodána jedna jediná hra. Uh. Nechci tu, jako redaktoři na Games.cz, používat označení mrtvolka, ale jak jinak označit zařízení, o němž se loni mluvilo všude... a se kterým dnes ani jeho tvůrci nechtějí mít nic společného?

zeal

0 komentářů:

Okomentovat