středa 26. ledna 2011

Tak si tak říkám

Tak si říkám, proč si zbytečně číst o herních novinkách, když je dnes herní výběr už tak bohatý, že si můžu pořídit tolik kvalitních pecek, navíc za směšnou cenu? Má to ale tolik dalších výhod, jako např. vyhnutí se spoilerům, vyhnutí se bulvárním článkům typu Playstation zabilo dítě nebo Nintendo zabilo dítě (a podobné nesmysly) a nebo vyhnutí se čtení otravných nesmyslů, které zvyšují čtenost herních webů aneb podpora (resp. rozpoutávání) "fanboy válek".

Proč bych si měl číst nejnovější zprávy o Silent Hill: Downpour, když jsem vlastně ještě nedohrál Silent Hill: Homecoming? Proč bych si měl číst o Bulletstormu, když jsem ještě nedojel Resistance 2? A proč vyhlížet nové a ještě novější zprávy o dalším Jamesi Bondovi, když jsem ještě nezkusil Quantum of Solace, ale ani Golden Eye: Rogue Agent. Ani mi nic nebrání, abych si znova neprojel Everything or Nothing nebo nezkusil Nightfire.

No a proč mi ale tak moc přijde, že prostě znát novinky a číst o nich je tak důležité, ještě mnohem důležitější než je hrát, nebo vůbec hrát cokoliv? Možná by to tak nebylo, kdyby herní pisálci začali svoje psaní koncipovat méně jako Blesk, Žena a život a Katka a koncipovali by ho více jako Excalibur, Score z období 94-99 nebo Klan.

Ono je stejně nejlepší nad tímhle nepřemýšlet a vybírat si čtivo a videohry podle svého. Stejně tu za pár let zbudou jen weby typu Databáze Her a podobné, kde budou většinu obsahu tvořit čtenáři. Nebo se vrátí v plné síle měsíční periodika? Nakonec, i to je docela možné.

zeal

11 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Jednoduchy, vykaslat se na to. Pokud clovek / hrac za nejakou dobu neprokoukne jak zbytecne je se zabyvat hrami (vsim tim okolo), tak si zadelava na slusny problem. Podivej se napr. kolik se toho napise o filmech, ktere jsou v priprave? Nebo knihach, nebo divadle. Nikde v zadnym jinym odvetvi nemas tolik nesmyslnejch a zbytecnejch informaci, jeste nez vubec se s tim 'dilem' setkas. Kdyby se tim mel clovek zabyvat, nedelal by nic jineho, nez sledoval, co se kde napsalo o te a te x hre, ktera jeste ani nevysla a co kde kdo utrousil za poznamku z nejakeho studia, nebo co si mysli nejaky analytik a bla bla bla.

    A pak se koukni na celou tu komunitu u toho, hraci diskutujici pod clanky a vubec... Ja si seriozne myslim, ze rada lidi, kteri se nechali chytnout do toho kolotoce okolo nesmyslnejch informaci o hrach a hrani her bude mit vazny problemy v zivote. A ne proto, ze hraji hry, vubec, ale proto ze se zabyvaji neuveritelnymi hovadinami, ktere ve skutecneme zivote nikdy k nicemu nebudou potrebovat. Jestli je lepsi PS3, nebo Xbox, jim nepomuze ani v praci, ani ve skole, ani az si budou schanet holku.

    Rikam, pryc od toho! Jestli cloveka neco zajima, podivat se na to, precist si to, ale nic vic. Protoze chytnout se na blbost okolo videoher je snasne snadny, a tezko se z toho cirkusu pak clovek dostava. A pak najednou vidis, ze je ti petadvacet a nic jinyho neumis nez hrat hry a bavit se s dalsima pakama, proc je lepsi nvidia nebo ati, nebo pc, nebo konzole.

    Prehanim, ale schvalne, jako varovani a zdvyzenej prst, kdyby to nahodou nekdo cet. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně právě z tohodle důvodu vyhovovaly časopisy, ke kterým jsem se mohl vždy vrátit a zjistit pro mě nové informace (a hele ta Meat Puppet, ta vypadá dobře!) a nenutily mě číst spoustu nesmyslů, který stejně sou ve velkém počtu jen předžvýkaný PR bláboly.

    V tomhle by mi mělo vyhovovat Score, jež je informačně slušně nabytý. Ale u něj mi zase vadí jednak to, jak jsou texty psaný v množným čísle, a citelně mi tam chybí nějaká zajímavá osobnost. Ještě víc mi toho vadí, ale to by vydalo na článek. ;)

    Ohledně herních webů, no je to samozřejmě ztráta času, snažit se přečíst každou kravinu. Jen smůla je, že mezi kravinama může být i velmi zajímavá zpráva. V současný době už na zahraniční weby nechodím vůbec, jen občas projíždím RSS, jestli se tam neobjevilo něco zajímavýho a na českých poslední dobou taky jen koukám na nadpisy. V obou případech je ale ten poměr nudné výplně a přínosných zpráv tak 80 ku 20. A nějaký setsakra kvalitní herní web, to aby člověk pohledal.

    Myslím, že k ideálnímu stavu se pomale přibližuje TBL, tj. nejzajímavější zpráva, max. dvě za den plus originální rubrika jednou do týdne.

    Ale takovej konzolovej časopis, jako býval OPS2M, ten by mi fakt bodnul.

    OdpovědětVymazat
  4. Abych si prisadil, tak na TBL taky pisete pekny voloviny ;) Specialne posledne Overwatch jako s tim Kinect vs Move. Za prve je hovadina tyhle dve veci srovnavat, kdyz se teprve nedavno zacli prodavat a za druhe evidentne si jen precetl nejaky emericky clanek a hned z toho dela zavery, jakoze co vyhralo... Treba jak tam pise, ze Sports Champions byl s Move bundle, to neni vubec pravda (u nas) a ty cisla jsou taky vycucany z prstu, jako vzdy a nehlede na to, ze nema vubec ani cenu porovnavat, co je nebo neni uspesnejsi z hlediska her, kdyz se do toho nepocita ani to co se da poridit z PSN, coz je tam treba Echochrome 2 nebo minigolf na Move, coz me specialne docela bavi. Proste pitomej clanek.

    Kdyz uz kritika, tak poradna ;)

    OdpovědětVymazat
  5. A jeste ted na Move Dead Space Extraction, coz maji majitele Dead Space 2 zdarma a jinak se da koupit na PSN a ta hra je sice remake z Wii, ale naprosto vyborna, podle toho, co muzu soudit z trialu.

    Jestli uspeje Move, nebo Kinect u her, to se dozvime prave za nejaky cas, podle me minimalne tak za rok, rozhodne ne dnes. Napsal bych to na TBL, ale kdyz na to prisla rec ;)

    OdpovědětVymazat
  6. No jo, no, my se polepšíme, slabší chvilka přijde i na ty nejlepší. O svých slabších chvilkách moc dobře vím, i o té poslední na KK, kde jsem fakt hlavně jen zkoušel, jestli tam ještě chodí čtenáři. Je fakt, že u Kinect vs Move je to ještě předčasný, zvlášť když oba mají pořád údajně vyprodané sklady. ;)

    Za tu kritiku bude Overwatch jistě rád, pokud to tu čte. Zdravá kritika = vítaná kritika!

    Prostě kritika je potřebná a hlavně dává aktivním autorům pocit, že je někdo čte, že to nedělají jen pro sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jeste ze uz nic nepisu a muzu jen kritizovat, ha ha ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Kdyby sis chtel opravit na KK reputaci, napis treba neco o PSP2 (cemuz rozumis - pspcku). Je to potreba, protoze na netu se od lidi zacina objevovat zase hladna ocividnejch nesmyslu, hlavne od takovych tech Nintendo pomatencu, kteri tvrdi jako ze vetsi vykon zarizeni je na skodu, ze dva analogy a touchpad je spatne, protoze tam toho ovladani uz je moc najednou a ze baterka vydrzi min nez u 3ds, pritom primo na vlastni oci vidi napsane, ze PSP2 vydrzi minimalne o hodinu dele nez 3DS a tak dale, a tak dale. Je potreba aby tu byl nekdo, kdo tem pomatencum ukaze pravdu ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Takovejm se nejlíp kritizuje. ;)

    Já ti nevím, článek klidně napíšu, o to nejde, jen nevím jesi na KK. Myslím, že i z posledních věcí, co jsem tam publikoval, je znát, že už se tím nebavím, jako dřív, kdy ještě KK jela jako stoprocentní celek. Ale dobrá, klidně něco napíšu, psát mě baví a blbé komentáře jsou mi šumák, takže proč ne.

    K oné nápravě, škoda, kdybych s tím článkem o Move počkal až po hudebním speciálu, tak by byla reputace napravena. Ehm, heh.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobre je to :)
    Docela me dostala i zminka o tom, ze ac chybi L2 R2, je mozne je nahradit touchpadem vzadu a to i s funkci analogu (smatram nahoru a dolu prece). To by ne kazdeho napadlo ;)

    Jinak s tim psanim to chapu, ale na druhou stranu, aspon se vam tam na kk zase objevi neco k precteni.

    S tou reputaci me neber tak vazne, zvanim no :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kdybych neviděl všude ty články, který jsou namířený proti Sony, bylo by to o poznání lepší, no. Tak aspoň takhle.

    Já myslím, že s Mick The Mágem na KK je o obsah dobře postaráno. :) Já tady na bloqu trochu zvolním a začnu těžce ignorovat herní weby - vobčas na ně kouknu kůli TBL samo.

    Jo, doufejme, že L2 a R2 na NGP takhle půjdou udělat, k tomu ještě nějaké fajnové porty, a bude to bomba. :)

    OdpovědětVymazat