neděle 4. prosince 2011

Zaměření blogu

Původně bylo Casual Core koncipované čistě jako herně vývojářský blog, jelikož nic takového na počátku roku 2009 na blogové scéně neexistovalo, minimálně na té naší ne. Krátce po založení blogu jsem si ale řekl, že by mě přece jen nejvíc bavilo psát tak nějak o všem - o čemkoli, co má souvislost s hrami - a u toho jsem nakonec zůstal. S tím, že několikrát jsem měl tendenci na krátký čas zaměřit blog na jedno jediné téma, které bych na Casual Core mohl pořádně prozkoumat.

Témata, která se tu objevovala v minulosti poměrně často: herní časopisy, tvorba her, teorie počítačových her, herní kritika, retro, dojmy z nových her atd. Jednu dobu jsem seriózně zvažoval, že by bylo fajn to tu věnovat pouze PSP, což zprvu znělo dobře, avšak už poměrně krátce na to jsem si uvědomil, že PSP zas tak moc v rukách nedlachním, aspoň ne tak často jako myš nebo Dualshock. Vcelku ale věřím, že až vyjde Vita, tak se plně zaměřím na ni. Už teď to totiž vypadá, že ze všech herních zařízení to bude právě to, které budu používat nejčastěji.

Do té doby by ale myslím bylo dobré přijít s nějakým tématem, které by blogu alespoň dominovalo, když už ne plně převzalo. Dalo by se uvažovat i o žánru jako takovém, např. sci-fi by bylo téma myslím velmi zajímavé - určitě nejen pro mě -, nebo fantasy, což by mi zase zaručilo neustálý zájem ze strany RPG pozitivně naladěných fandů. Bezpochyby by při výběru zaměření mělo hrát (spíše větší než menší) roli co mě osobně zajímá (a bude zajímat do budoucna) a naopak co mě nezajímá (např. mobilní hry).

Každopádně ale...

Říkal jsem si, že by rozhodně nebylo špatné tyhlety tři roky existence Casual Core nějak oslavit, a pak mě napadlo, že by bylo naprosto skvělé (a velmi příhodné pro mě jako velkého fanouška herních magazínů) shrnout to tím způsobem, že bych sesbíral odtud ty nejlepší články a začlenil je do střev takového jakoby PDF časopisu. A možná přidám i nějaký ten exkluzivní obsah. Hmmm. ! To věru nezní špatně.

zeal

4 komentáře:

  1. A nechtěl bys ty články o PS Vita psát na http://www.psvita.cz?

    OdpovědětVymazat
  2. Goldfinger: Docela rád bych někam psal. Díky za nabídku. Určitě ji zvážím a kdyžtak se ti ozvu, jakmile to bude aktuální.

    OdpovědětVymazat
  3. A...? Jak to dopadlo, pane hostinský? Čekal jsem na pointu "PDF je ke stažení zde", ale nebyla. :) Tak tedy do toho!

    OdpovědětVymazat
  4. Arthur D.: Pokusím se ho zhotovit, aby bylo ještě před Vánoci. Jinak za zájem díky. :)

    OdpovědětVymazat