sobota 26. září 2009

Čččtivo, které se nedá hrát

Level. Bo Score. Má vůbec cenu zabývat se jejich kvalitou? Nestačí že prostě jsou? Někomu možná jo. Já se v nich porejpu, rád i nerad, každopádně záminku, tu já mám: herní blog nebo lépe blog s herní tématikou. A jaký by to byl blog o hrách, kdybych se na něm jednou za čas nerozepsal o jediných dvou časopisech o hrách, že?

Ale tentokrát začnu trochu jinak. Povrchně, chladně a bez zábran... prozkoumám jejich cover a rozhodnu, jestli nebude potřeba udělat pitvu. No. Když si dám takhle oba časopisy před sebe... Anebo jinak, pěkně postupně a podle abecedy.

Level obálka je od pohledu naprosto fádní, nezajímavá, takový průměr a vlastně i standard, který si hoch z Levelu, který vybírá obálky, drží už pár čísel. Vložený DVD disk zakrývá obsah, takže jediné, co na mě dobře vidí, jsou texty na něm. Nápisy "Akční pecka a nejlepší něco." trochu vylepšuje dojem z fádního a ničím nezajímavého coveru jinak vcelku zajímavé hry. Hry, která se ale minula platformou, jelikož je to konzolovka jak vyšitá! A já ji mohl mít už dřív za pouhý dvě stovky na PS3, kdybych se rozhejbal dřív, než ji stačili vyprodat. A ještě. Na obálce je Shit. Haha, chci říct Shift, který bude hrou čísla... možná.

Když uchopím za jeden roh poslední Score, dostávám dojem, že časopis je určen vzdělanému člověku. To ten text, který je všude, ten za to může. Ale tím samozřejmě neříkám, že vzdělanci určen je... může to být past! Známe z minulosti, že. Batman na obálce. Uhádli moji oblíbenou pařbu z posledního měsíce, sákra... A taky je uvnitř A2 plakát Diabla 3! Roxxorz!! Zřejmě jim ho věnoval sám Diablo jako výslužku, kterou si vysloužili za poslední léta, asi osm, kdy tam redakce hlídala kotle a píchala vidlema zlobivé nebožtíky. Tak fajn, a hele recenzují Wolfensteina, to sem zvědav, jak veverka na oříšek. Ale pozor. Dole čtu, že dojmy z Mafie 2. Oh noes, Mafii už ne. Věnovali ji celý číslo a teď ještě tohle. Tak třeba potřebovali zaplácnout místo. DVDčko je pěkně nahoře a nic z obálky nezakrývá. Hry slabší, ale Wizardry 8 se hodí aspoň jako záložní originálka.

Jedna demoverze se skrývá na Level DVDčku. Uchopím časopis a vohne se mi, a já koukám. Stránka 3 vypadá jako recyklovaný papír. Vopatrně otáčím stránku a ne! Barvy jsou zpátky, jde o nějakej málo kvalitní, ale stále normální papír. To si odporuje, ne? Stránku s obsahem bych doporučoval vylepšit o zvýraznění nadpisů, jinak ten malej text u obrázků po stranách mi přijde na první pohled silně matoucí (jak kde). Obsah DVD je obšlehlej cover DVDčka, který mám v druhý ruce (časák v tý první) a jedinej rozdíl je, že v časopise je přidanej popis k Devil May Cry 4. Víc jak půl stránky je ten samej cover obrázek (asi že jeden na DVD byl málo). A abych se neupsal k smrti, tak pár odstavců textu vynechám a přejdu až k tomu, co mě zaujme.

Téda, v Levelu je konečně pěkný design, a to u článku od Jana Herodese, který píše o World of Warcraft: Cataclysm. Škoda, že nepíše o něčem jiném. MMORPGové jdou mimo mě. A zrovna jsou tam jako téma. Ale pochvala za výčet těch, co jedou zdarma. Kdybych byl fanda, já bych svolil, aby mé srdce zaplesalo. Nebo něco takového. A Pixel vize, u té bych přísahal, že to jsou ty samý obrázky, co tam byly minule. Možná i na detektoru lži (tam by ale ve mně hlodalo, proč by chtěli redaktoři Levelu, abych je viděl podruhé). A poznámka, kterou sem psát ani nemusím, ale přesto: Shift není hra čísla, ačkoli je na obálce, hrou čísla je Batman. Tu má na obálce někdo jiný. Férový přístup!

OMFG!

Vize Martina Ludvíka byla zhmotněna?! Na stránce 65 se dočítám o nějakém herním časopisu pro všechny. Název HRY pro každého. Angelina Jolie je na obálce. Bizarní. Nebo nebyla zhmotněna? Ta obálka je vážně hnusná. Tohle skončí ještě rychleji než Next Level. Ale můžu se mýlit. Ne, nemýlím se. Obálka mě odradila od koupi. Vážně hnus, k pozvracení. Toť má upřímná slova a momentální nálada.

Konečně něco zajímavého. A že jsem těch stran otočil hodně. Článek o Flipnote Studio na Nintendo DS. Články se dají psát i jinak než v množném čísle, vida! Příští hra je Far Cry. Ha, ha ha, ááááááá... Mám tu nerozbalenou krabičku, co mi přibalili ke klávesnici, nebo k čemu a je na ní napsaný Far Cry. Safraporte, to zřejmě znamená, že si nekoupím další číslo. To koukám. Ani tam není žádné reklamní heslo vyzdvihující hru, které tam obvykle JE. A tady prostě není, není divu!

Otevírám značně rozladěn Score. START. Ten bude hladký, anebo ne? Tváře redaktorů už poznám i podle jmen (není divu, když jsou vlepená pod všema článkama). Uh. Zdá se mi to, nebo Michal Jakl podstoupil transplantaci obličeje, podobně jako Nicholas Cage ve Face Off? Novinková část je slušný standard. Až na tu politickou reklamu. Ha?! Která nemá v časopise co dělat. Stejně víme, kdo na hrad patří a kdo ne. I bez hloupé reklamy. To koukám, vážně, uprostřed stránky vlepená, aby ji nikdo nepřehlídl. Huh, teď se mi přetrhlo vlákno a kuličky se mi rozsypaly po pokoji. Vážně je tam. A o dvě strany dál je na celou stránku. Co bude příště? Volte KSČM na celou stranu hned za obsahem? Hnus... Koho já jen budu volit, hmm. Zadavatele týhle reklamy určitě ne.

Fifa 10 dostala 35 procent. Fifa 10 je jediné demo na Level DVDčku. Jsem o něco víc zhnusen, jestli to vůbec ještě jde. Scribblenauty vidím podruhé v novinkách. Páni novinkáři něco zbabrali. Ten návod na Wizardry 8, to je fajn nápad, vrátit návody zpět do časopisů, hmm. Icewind Dale mám. Je mi z toho čtení nějaká zima. Brr! Zkusím se zakrýt tím velkým plakátem. Tak teď je mi z toho navíc ještě smutno. Plakát Diablo 3 se nekoná. Je tam jen nápis Diablo III, a to je vážně smutný. Tak aspoň ten Batman. Zakryju se Batmanem.

zzz... ziba.... zeal

5 komentářů:

  1. Jestli za transplantaci obličeje považuješ i návštěvu u holiče, tak ano, podstoupil jsem transplantaci obličeje.

    OdpovědětVymazat
  2. Aha, takhle jsem o tom nikdy neuvažoval. I když, po své poslední návštěvě u holiče bych se tomuhle označení vůbec nebránil, protože by bylo trefný.

    OdpovědětVymazat
  3. Se člověk až diví, co dokáže s obličejem udělat novej sestřih. A to nejen u ženských. Ale podle tý fotky ve Score se ti i trochu srazil obličej, nebo co.

    OdpovědětVymazat
  4. Jen se mi pootočila hlava o nějakých 30° doleva. Ono to pak mate.

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě že ne o 666 stupňů.

    OdpovědětVymazat