úterý 27. října 2009

Brutal Legend

Tak si tak říkám, že jsem se teď asi patnáct minut skvěle bavil. Co na tom, že jde o "špatnou hru", to když se na ni podíváme s chirurgickým náčiním, zábava se dostavila a ta, panečku, ta mívá hodně často dovolenou.

Brutal Legend je klasickou hack 'n slash parádou v moderním obleku, která hraje na ty správné struny. Cílem hry je bavit, ne poctivou hratelností, nýbrž tím vším okolo... tuhle omáčkou, tady vtipem, tenhle hezkou a roztomilou stylizací. Jack Black, metalová hudba, satan a jeho armáda. Kdo by z metalových freaků odolal. Asi nikdo.

To špatné na hře je v podstatě jen to, že nepřináší po stránce hratelnosti vůbec nic nového - soudě podle dema. Je to stále jen Gauntlet, jen v "malinko" lepším vizuálním provedení. Stačí to? Až klesne cena hry, tak to bezpochyby stačit bude, protože... hře se daří být zábavnou přesto, že přináší klasickou, již mnohokrát viděnou, hratelnost. Jedno tlačítko je pro sekání, druhé pro elektriku, oboje zmáčknuté v jednom momentě způsobí zemětřo-paseku.

Další věc je obtížnost, jenž nemusí být dostatečná, abyste si ihned po dohrátí Brutal Legend dali hru odznova nebo abyste se s kamarádem hecovali, kdo že ji jako zmákne první, podruhý a potřetí. Já jsem si dal střední obtížnost a hra mi přišla až moc lehká. Aspoň vím pro příště, že obtížnost Hard tam není jenom namalovaná.

A na konec si jen tak nudně zakonstatuju pro sebe, že psát o hodně vtipné hře je oříšek z největších, protože její humor jen těžko vystihnete, pokud do toho nedáte krev a slzy. To se mi teď, když je Sluníčko někde tam za smogovou přikrývkou, opravdu nechce. Ale hra je to fajn. Zkuste si ji.

zeal

0 komentářů:

Okomentovat