pátek 5. února 2010

Kam se poděl Nodus Domini?

Pamatuje ještě někdo na prezentačku tajemně vyhlížejícího herního projektu Nodus Domini? Pro ty, co neví - jednalo se o renderovanou adventuru ve stylu Myst něčím připomínající hru Inca nebo Robinson's Requiem. Asi v roce 1997 si na Invexu získala velkou pozornost, alespoň soudě podle velkého hloučku lidí nevěřícně koukajících na podivné až lehce bizarní trojrozměrné filmečky, které sice moc nenaznačovaly, jak se hra bude hrát, ale vypadaly tak dobře, že ostatní hry v celém pavilonu svojí prezentací stály jaksi za dveřmi.

Hru spáchala absolutně neznámá firmička Cybernetic Cinema pod hlavičkou Cinemaxu, který současně s prezentací Nodus Domini propagoval svoje služby, např. stvoření renderovaného intra ke hře za poplatek tisíc korun. No a někdo z Cinemaxu mi tam půjčil propisku, abych si napsal detaily jejich nabídky. A potom někoho napadlo, že bych si mohl odnýst černobílej plakátek, jakože se obávali, že se s tou blíštivou propiskou už neshledají. ;)

Už tehdy jsem měl lehké podezření, že hra nemůže vyjít, protože vypadala natolik ambiciózně, že snad ani nebylo v našich domácích podmínkách možné, něco takového dokončit. Po čase jsem nabyl ještě hlubšího podezření, že Cinemax plánoval už od začátku Nodus Domini jako jakýsi svůj vehikl pro propagaci svojí maličkosti, s tím, že hra nikdy neexistovala, a filmečky byly vyrobeny pouze pro propagační účely Cinemaxu. No nedivte se, zklamání, že Nodus Domini nikdy nevyšel bylo velké. ;)

zeal

0 komentářů:

Okomentovat