středa 28. listopadu 2012

Co zajímá čtenáře blogů nejvíce

Víme, že blogy dnes už tak netáhnou čtenáře, jak tomu bylo ještě před několika lety - kdy se často pod blogovými články zuřivě komentovalo. Řekněme, že za to můžou ta sociální média, ovšem skutečného viníka těžko dohledat. Lidé prý rok co rok méně čtou, dá-li se v tomto věřit bulváru - i když, jak se říká na každém šprochu...

Abych se ale dostal k jádru věci, pojďme se podívat, co nejvíce zaujalo čtenáře Casual Core za celou jeho existenci.

Návštěvnost na Casual Core byla v červenci 2008 podle Blogger/Google 1860 čtenářů, což je velmi pěkné číslo na to, že blog v tu dobu neexistoval, a ještě dobrého půl roku na to. Dále myslím celkovou čtenost rozebírat nemusím, navíc není jasné, jak velkou procentuální část zabírají síťoví boti. Vůbec čísla raději vynecháme a rovnou si vezmeme na mušku žebřícek Top 5, z něhož se dá dozvědět například to, že převažují varovné články. Na to čtenář, zdá se, slyší nejvíce.

Celkově zde nejčtenějším článkem je Bad Games Edition: Heavy Metal Fuck 2 z letošního září, který varuje nic netušící čtenáře před špatnostmi této slaboučké hry. Následuje další varující článek Proč byste si neměli kupovat Dreamkillera, jenž byl dlouho stálicí žebříčku. Na třetím místě jsou mé důvody ohledně nepořízení 3DS nazvané prostě a jednoduše Proč nechci 3DS. Čtenost článku vyletěla nahoru teprve nedávno, a zájem o něj stoupal navazovaně ještě několik dnů, a divné na tom je, že se mi nepodařilo vypátrat žádného referera. Pak je další v pořadí Komerční hry zadarmo, a to holt není žádné překvapení, že je tak čtený. A pětku uzavírá souboj PS2 vs PS3, který je trošičku překvapením - osobně bych spíše tipoval, že na pátém místě se objeví něco opravdu zajímavého, třeba Zlo ve hrách.


4. 9. 2012, Komentáře: 7


17. 6. 2010, Komentáře: 17


12. 4. 2012

Tak to bychom měli.

A na konec můžu přidat jako bonus, co je vůbec nejčtenější na blogu Kultura kriplů.

Takže:

29. 4. 2010, Komentáře: 7

24. 6. 2011, Komentáře: 59

13. 8. 2010, Komentáře: 16

22. 9. 2010, Komentáře: 15


Na KK převažují spíše zvučné názvy herních titulů. A jedno zvučné jméno herního recenzenta k tomu. Úplně největší zájem si ale překvapivě získal článek o čtečkách knih.

zeal

8 komentářů:

  1. Tak to je jasný, že jo. Herní titulek přitáhne hráče, kdežto neherní, který je v trendu, přitáhne každého :) Proto jsem taky kdysi chtěl, aby hry byly jen jedno ze zaměření blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Já nevím, ale já v podstatě nečtu nic jiného než blogy. Možná se už tolik nediskutuje, možná nevzniká tolik blogů jako dřív, ale blogování jen tak nevymře. Autoři blogů „co jsem měl dnes k obědu“ se možná na sociální sítě odstěhovali, ale kvalitní blog na smysluplné téma si své čtenáře vždycky najde.

    Btw CC i KK čtu pouze ze čtečky, takže se to ve statistikách neobjeví. A věřím, že to tak dělá více lidí. Za full RSS upřímně děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda čtu jen jeden jedinej blog a to tenhle a to proto, abych neminul, až sem Zeal dá něco ze své tvorby (herní) :). Jinak jsou pro mě blogy uplně mrtvý formát. Názorů na cokoli slyším každý den tolik, že číst si o tom ještě blogy... Pokud je ale blog spojen s nějakou tvorbou nebo činností, to je uplně jiná...

    OdpovědětVymazat
  4. Robotron: Ty už nečteš KK ty prevíte? :)

    OdpovědětVymazat
  5. Adam: No pokud ten stávající update neni jen výstřelek a bude nějaký kontinuální, tak začnu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jestli chcete tak můžu nabídnout i své nejčtenější články: http://twitpic.com/bhi6hc

    OdpovědětVymazat
  7. Coup de Grace: V blogger systému mi to počítá ze čteček jedině zásahy Google Readeru, ostatní čtečky to asi nepočítá. Každopádně je fajn vědět, že může existovat další zdroj čtenářů. ;)

    Robotron: A to já si názory ostatních přečtu rád, proto tu mám tu lištu s odkazy napravo. :) Informace o mém herním výtvoru zcela jistě přijde sem na CC, ale teprve až se mi bude pozdávat jako hotový. Nějaký ten vývojářský blog jsem dříve plánoval, ale v současný době mi přijde, že to není moc zajímavé psát o tom, jak se mi konečně povedlo přilepit správný shader k objektu nebo o tom, jak jsem vymýtil poslední bug ze zakletého scriptu.

    Jinak teda čas od času mě napadne myšlenka na zajímavější obsah blogu, ale zase bych se na to musel víc soustředit, více věnovat čas... mno, uvidíme.

    Adam: Paráda, tyhlety žebříčky jsou vůbec hodně zajímavé. Jeden by neřekl, že třeba takový článek o levném suši může útočit na vrcholek top 5. :)

    Robotron: Kontinuální updaty snad budou. Teď jsem na KK vystřelil jeden kontinuální článek o špinavé bombě.

    OdpovědětVymazat
  8. Zeal: Článek o leveném sushi žije (nepřekvapivě) ze searche. Hodně lidí to hledá a nemálo lidí klikne v Googlu zrovna na tohle... Třeba za listopad je nejčtenější ten seznam her na Nexus 7, pak v těsném závěsu sushi a mezi druhým a třetím místem je obrovská mezera.

    OdpovědětVymazat