sobota 14. února 2009

Pátek 13tého jako videohra

Uf, uf, moje emailová schránka dostává zabrat. Spam si dnes nikoho nevybírá a ten ruský už obzvlášť ne. "Já ne ponimáju parusky." Zasmál bych se nebo přidal smajlík, ale už toho je vážně moc. Proto přecházím na Gmail, kam mi může kdokoliv z potenciálních čtenářů napsat. Pokud máte nějaké nápady či konstruktivní kritiku k rozbíhajícímu se blogu Casual Core, rád si je přečtu.

Jsou hry, ve kterých zabíjíte nepřátele po stovkách (Heavenly Sword, Dynasty Warriors). Pak jsou ale taky hry, kde je nepřátel tolik, jako prstů na jedné ruce, ale o to víc je těžší je setřást (Unreal 2). Co ale kdyby existovala hra, kde by byla jen jedna jediná záporná postava a nešla by setřást, zranit natož zabít. Hrál by ale někdo takovou hru? Já určitě, většina asi ne. Se současným stavem herního byznysu, kdy dostávají zelenou projekty určené pro průměrného hráče, tedy většinu, se něčeho takového asi nedočkáme. I když, na druhou stranu... už jste viděli Noby Noby Boy?




Pokud takto šílený projekt dostane peníze na produkci, je šance, že by se někdo chopil i mého herního konceptu. Nápad je to hezký, co myslíte? Bloudíte v hradních zříceninách, zatímco někde okolo se prochází nesmrtelný rytíř, který vám usiluje o život. Anebo jinak - přesuňme děj do současnosti, třeba k nějakému pěknému křišťálově čistému jezeru a namísto rytíře si představte maskovaného vraha s mačetou. Vaším úkolem je, samozřejmě nic jiného než, přežít a v nejvíce nervydrásajících scénách odrazit útok Kaysona (pracovní jméno vraha), od kterého budete mít pokoj, až po odehrání poslední úrovně (nebo řekněme po jedné hodině hraní), kdy přijdete na nějaký chytrý způsob, jak se od jezera dostat zpátky do civilizace. Hra by se hrála způsobem, že byste se museli před Kaysonem skrývat a zároveň okolo domu hledali indicie, z nichž byste se postupně dozvídali, k jakému způsobu úniku, třeba z náhodně generovaných sta možností, se budete muset dopracovat. A když už je námět horrorový, nějaké NPC navíc by neuškodily. Nějaké by vám mohly pomoct, ale museli byste se k nim dostat dřív, než Kayson. Zahrál by si ještě někdo krom mě takovou hru?

0 komentářů:

Okomentovat