pátek 30. října 2009

O něčem a taky o Borderlands

V poslední době nemám moc na rozhazování, a tak mě jistě každý pochopí, že jsem tentokrát (po delší době) nepodpořil Level. On i ten FarCry na DVDčku splnil svoji roli, jelikož ten já mám a dokonce nerozbalený a rovněž v české verzi. Co mě však mrzí, je, že číslo je věnované RPG hrám, a na těch já vyrost. Realms of Arkania byla TA DRAHÁ originálka, kterou jsem vlastnil, moc jsem si ji užil, mohl bych povídat - a možná se někdy rozpovídám a napíšu další příspěvek do rubriky Herní začátky -, u Beholdera 2 jsem nevěřil jaké komplexnosti se může hře dostat, Ishara jsem miloval a u Wizardry jsem málem vypustil...

No, a dnes jsem v Olympii zahlédl obálku nového Levelu, resp. obálku včetně DVDčka a na něm je napsaný: "9,5, Michal Rybka". Mám dojem, že něco takového udělali v Levelu poprvé, že dali na DVD cover hodnocení, jaké mu udělili a jméno recenzenta. Huh? Ten Michal Rybka, kterého nenechají v Levelu napsat víc, než jednu úvahu a jednu recenzi? Ten? Zajímavé, zajímavé... indeed.

Ale dál. Před pár dny jsem nemohl odolat hře You Are Empty, o níž se tradovalo, že jde o ruský Half-Life. Plus k němu jsem tedy dostal Icewind Dale 1, který už mám, ale záložní originálka se hodí vždy, a nějaké další spíše ostudné gamesy. Well, well... Aha, málem bych zapomněl, bylo k němu přiložené i Score. A do toho já se začet, ehm, nejdříve prolistoval a pak se začet do řádků jakéhosi preview. Tuším hněv, ano jednalo se o Rage. A musím říct, že je to pěkně napsané. Vážně. To přesto, že jsem se v článku nedočetl, jestli jde o on-line střílečku nebo o off-line. Sice jsem se při čtení ani jednou nezasmál, ale to jsem od toho textu ani nečekal, holt už to není to Score, které jsem čítával jako o závod. A na co mé zraky zpozorněly dále, byla recenze na takovou tu českou hru... Deus Ex Machina... Machiné! Ne. Machinarium!! Tak tady jsem se i docela pousmál, jelikož jsem nečekal, že dnes ještě někdo má na to, pojmout recenzi nějako originálně. Opravdu pěkně napsané, hodno úsměvu, ale bohužel nedotažené do konce. Autor doslova vhodil ručník do ringu dřív, než stačilo dojít k hákové pointě. Zklamání. Co se dá dělat.

Před chvílí jsem si koupil Team Fortress 2 za 2 a půl Eura. Ještě, že jsem se podíval na Twitter! Já věděl, že mít Twitter účet se vyplatí. A taky vyplatilo.

No a před pár dny jsem si půjčil Borderlands. Je to taková zábavnější verze Falloutu 3. Docela hodně se tam střílí, chodí po poušti, plní se tam questy, skoro jako v každém RPG, ale tady to má šťávu, protože: si do baťohu můžete dávat spoustu věcí, zbraně rozhodně stojí za hřích a ač s kapku podivnější AI (občas když uděláte nějaký chytrý pohyb, zlý panáček před vámi neví kam jít), tak přestřelky jsou betál exkrementál-ní! Hudba rovněž zpříjemňuje hraní. Hodí se k tomu, jako ponožky k nohám (heh...?). Ano, ano, tuhle hru teď smažím a určitě ji zkusím dohrát. Ne kvůli článku, který nebude, prostě kvůli tomu, že mě to baví hrát.

zeal: "Beam me up, Scotty!"

6 komentářů:

  1. Já Levelu zůstávám věrný i za velkou louží :-) a k tomu Rybkovi. V posledním čísle má vůbec nějak moc článků...divný, ale Petr v Hpodu říkal něco o tom, že nemá na splátku :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Borderlands je pecka !

    OdpovědětVymazat
  3. eromar: vím, že teď někdy Rybka vydal knížku povídek (pohádek?), tak se mu asi nezaplatila (?), ale teď mě teda mrzí, že agenta Rybku konečně aktivovali, zrovna když se rozhodnu nekoupit. Rybka je vůbec z celé Level redakce "by far" nejlepší. Hmm, tak já o té koupi asi popřemýšlím. :)

    Anonymní: Hell yeah!

    OdpovědětVymazat
  4. Rybka pise i jinam nez do Levelu. Dle meho zalezi cite na nem, jestli ma na Level cas :)

    OdpovědětVymazat
  5. montana: No asi to tak bude. A je to škoda. Pro něj asi ne, ale já bych jeho větší aktivitu rozhodně ocenil. A abych nezůstal jen u prázdných slibů, tak dnes jsem si to nakonec koupil. Kvůli němu, no a taky kvůli tomu tématu o RPGčkách.

    OdpovědětVymazat
  6. Borderlands je opravdu geniální hra. Kdyby nebylo tch technickejch nedodělků a pár fíčurek, který mi tam chybí, byla by to pro mě jasně desítková hra. Takhle je to za devět. A po Valkyria Chronicles druhá hra co hraju na PS3, která je opravdu chytla a u kterým trávím desítky hodin času. Kam se hrabe Killzone 2 i Alan Wake.

    Už se těším na všechny ty DLC, koupím si je všechny !

    OdpovědětVymazat